Hlavní obsah

Omlazovací tipy pro svůdný krk!

Foto: Thinkstock

Krásný krk je velkou výhrouFoto: Thinkstock

Reklama

Mnohé jste kvůli perfektnímu vzhledu ochotné podstoupit téměř cokoli. Potíte se v posilovně, držíte různé diety... Myslíte ale stejně intenzivně i na svůj krk? Jen se samy zamyslete: když roztíráte krém po tváři, nekončíte už u brady? Jedině udržovaný krk přitom působí atraktivně a sexy. Začněte s bojem proti stárnutí nejlépe hned, a nebudete se už muset schovávat za nudné roláky!

Článek

Krk je část těla, kterou v létě neschováte, a jeho stav naznačuje cosi o vašem věku. Pokud toužíte vypadat mladistvě, musíte pokožce v této oblasti věnovat náležitou péči. Kůže a svaly na krku přitom potřebují minimální údržbu, ale odměna je jistá. Pokud tuto oblast zanedbáváte, děláte velkou chybu! Jak tedy s péčí začít?

Peeling

Pro zachování krásného krku je naprosto nezbytné pravidelně tuto oblast čistit a hydratovat. Zbavíte-li se odumřelých buněk, bude vaše kůže jemná a hebká. Dejte ale pozor, abyste na krk použily vždy peelingové přípravky pro obličej, ne na tělo, ty jsou pro krk až příliš hrubé.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): AVON – Hluboce čisticí peeling Clearskin Professional 125 ml za 129 Kč, Yves Rocher – Peeling Netteté végétale 75 ml za 299 Kč, NEUTROGENA – Healthy Skin Anti-Wrinkle Anti-Blemish Scrub 150 ml od 189 Kč, LIRENE – Pleťový peeling 75 ml za 125 KčFoto: archiv firem

Přípravky proti stárnutí pleti

Během každodenního kosmetického rituálu nezapomeňte používat séra proti stárnutí, která aplikujte nejen na tvář, ale i na krk a dekolt. Vtírejte je do kůže na krku krouživými pohyby a postupujte od dekoltu nahoru k bradě. Věděly jste, že kvalitní sérum až zdvojnásobí účinky pleťového krému?

Účinné přípravky proti stárnutí by měly obsahovat významné látky, jako například vitaminy A, C a E, retinol, kyselinu glykolovou. Tyto složky mají omlazující účinky a udržují pokožku pružnou a hydratovanou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): LAVERA – My Age (Day Cream) 30 ml za 435 Kč, VICHY Liftactiv – Noční péče proti stárnutí 50 ml od 779 Kč, Yves Rocher – Denní hydratační krém Hydra Specific 50 ml za 390 Kč, Yves Rocher – Hydratační a vyhlazující sérum Sérum Végétal 2x 15 ml za 199 KčFoto: archiv firem

Proti vráskám

Kůže na krku je silnější než kůže na obličeji, zato je ale extrémně citlivá. Proto je náchylná na předčasné vrásky a vodorovné rýhy, povislou kůži a další známky stárnutí. V každém věku je proto třeba pokožku krku hydratovat a zpevňovat.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): VICHY Retinol-HA – Účinný noční boj proti vráskám 30 ml od 657 Kč, L´ORÉAL PARIS Revitalift Stimulift – Krém proti vráskám a na podporu pevnosti 50 ml za 250 Kč, L´ORÉAL PARIS Kód mládí je zázračné sérum proti vráskám 30 ml za 279 Kč, GARNIER Ultralift – Modelační krém proti vráskám 50 ml za 259 KčFoto: archiv firem

Chráněné opalování

Jednou ze základních věcí, které byste měly věnovat pozornost, je opalování. Slunce pokožku vysušuje, a proto je důležité používat správnou ochranu proti slunečnímu záření. Některé světlé typy žen se raději slunci už z principu spíše vyhýbají, pro ně, ale i pro ty, které chtějí hnědou pokožku bez opalování, jsou určeny speciální samoopalovací přípravky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): BIOTHERM Sun Multi Protection – Protivráskový krém na opalování 75 ml od 499 Kč, GARNIER Ambre Solaire – Mléko na opalování UV Sensitive OF 50+ 200 ml od 319 Kč, ORIFLAME – Pleťový krém na opalování proti stárnutí pleti SPF 20 75 ml za 299 Kč, VICHY Capital Soleil – Ochranný krém na obličej spf50 50 ml za 421 KčFoto: archiv firem

Rozmazlujte se příjemnou masáží

Pravidelná masáž krku s použitím přírodních olejů je skvělý způsob, jak v oblasti krku zlepšit krevní oběh a zachovat ho pevný a mladistvý. Po kvalitní masáži se krční svaly příjemně uvolní a pokožka se stává pružnější. V některých kosmetických salonech je tato masáž součástí závěrečného ošetření tváře, ale zvládnete ji i samy doma, i když ne tak odborně. Pár kapek oleje zahřejte v dlaních a bříšky prstů zlehka masírujte od dekoltu směrem nahoru k bradě. Přitom postupujte od středu krku nejprve na jednu a pak na druhou stranu. Dbejte na to, abyste na kůži netlačily a masírovaly do té doby, než se olej vsákne.

„Kosmetická masáž je prováděna výhradně bio rostlinnými oleji lisovanými za studena. Obsahují množství bioaktivních látek, vitaminů a minerálů, které pronikají až do nejhlubších vrstev pokožky. Zlepšují stav pleti, regenerují pokožku i tkáně, působí blahodárně při kožních onemocněních. Z používaných olejů doporučuji pro masáž krku nejlépe jojobový, který pokožku vyhlazuje a regeneruje, nebo makadamový, po kterém je pokožka pružná, vláčná a elastická,“ vysvětluje kosmetička Dana Vargová z centra aromaterapie Aeditus.

Kromě ruční masáže můžete zkusit ošetřující masáž galvanickou žehličkou, která využívá galvanické proudy pro posílení a zlepšení stavu pokožky. Galvanické proudy zajišťují jemnou masáž, která vede ke zjednodušení přenosu klíčových složek do pokožky a zlepšuje její čištění, hydrataci a lesk.

Foto: Nu Skin

Na foto: Nu Skin Galvanic Spa System II, doporučená prodejní cena je 9733 KčFoto: Nu Skin

A co je ještě podstatné?

Kromě toho všeho věnujte pozornost správnému držení těla při sezení nebo při jiných činnostech, protože je velmi důležité, abyste necítily v krku žádné napětí. Začněte svůj den s několika protahovacími cviky na krční svaly, abyste zabránily tvorbě povislé kůže a vrásek. K tomu využijte uvedené cviky na odstranění podbradku v článku Zbavte se dvojité brady. Cvičením!.

Bez ohledu na svůj věk byste se měly cítit sexy a sebejistě ukazovat svůj pěstěný krk. Dopřejte svému tělu pozornost, kterou potřebuje, a věnujte se krku s náležitou péčí.

Teď už jen zbývá, abyste hydratovaly, vyživovaly a zpevňovaly a o svém pokroku se s námi podělily v diskusi.

Reklama

Související témata:

Načítám