Hlavní obsah

Zbavte se dvojité brady. Cvičením!

Foto: Thinkstock

Zmenšit podbradek můžete i šikovnými cviky!Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proto, abyste ukončili trápení se svým podbradkem, není nutné hned sahat po radikálních chirurgických zákrocích. Vyzkoušejte následující jednoduchá cvičení, která vám zajistí pozitivní výsledek a udělají konec všem dotěrným pohledům z okolí. Navíc při nich můžete klidně sedět u počítače nebo u televize.

Článek

Vygenerovat faktory, kvůli kterým vznikají tukové váčky pod bradou, je složitější, než si myslíte. Nicméně podbradek je nejčastěji spojován s obezitou a přejídáním. S touto vadou na kráse bojují ale i štíhlé ženy, a to z genetických důvodů. Z toho tedy vyplývá, že se v podstatě vůbec nemusíte přejídat a dvojitou bradu můžete mít i přesto, že dodržujete všechna pravidla zdravého životního stylu.

Jak na to!

Naprosto jednoduché cviky jsou účinné na zpevnění podkožního krčního svalu. Cviky byste si měli zařadit do vašeho každodenního života a uvidíte, jak váš podbradek začne postupně mizet. Jak se říká – „trpělivost růže přináší“, tak i tady je nutné, abyste cviky prováděli nejlépe každý den. Je jedno, jestli budete sestavu procvičovat na přeskáčku nebo cvičit jednotlivé prvky postupně, ale žádný ze cviků nevynechejte. Budete-li poctiví, první výsledky se dostaví zhruba po dvou týdnech. Pokud se budete u cvičení pozorovat třeba v zrcadle, určitě vás některé grimasy rozesmějí.

Pozor, začínáme!

• Pohodlně se posaďte, narovnejte záda a hlavu držte zpříma a uvolněně. Zakloňte hlavu tak daleko, jak jen můžete, ale jen do té míry, abyste cítili příjemné napětí. Ústa přitom mějte zavřená a vnímejte, jak se svaly na krku protahují. Zůstaňte v této poloze alespoň 10 vteřin a poté se vraťte zpátky do výchozí polohy. Opakujte tento cvik denně a minimálně třikrát za sebou.

Foto: Thinkstock

Pomáhá i zaklonění hlavyFoto: Thinkstock

• Opět se pohodlně posaďte a uvolněte hlavu. Pomalu začněte co nejvíce předsazovat bradu. V této poloze napočítejte do deseti, a pak se vraťte do výchozí polohy. Opakujte cvičení nejméně desetkrát za sebou a alespoň dvakrát denně.

• Dejte si pauzu a pojďte na další cviky. Zakloňte hlavu zase tak daleko, jak můžete a jak vám to je příjemné. V této poloze začněte střídavě otevírat a zavírat ústa. Cvičte pomalu a soustřeďte se na to, jak se krční svaly neustále napínají a povolují. Každý den tento cvik opakujte desetkrát za sebou, což by pro pozitivní výsledek mělo stačit.

• Následující cvik může na vaší tváři vykouzlit úsměv, přesto se ovládněte, musíte ho provést skutečně pečlivě, aby byl účinný. Nadechněte se a s výdechem přehnaně zřetelně řekněte „o“, potom s výdechem řekněte „aaaaaaah“, čímž dojde k uvolnění dolní čelisti. Jazyk přitom zapřete o zadní stěnu dolních zubů. Pro efektivnější odstranění podbradku byste si z tohoto cviku měli udělat každodenní rituál a procvičovat ho pokaždé, kdy to jen trochu půjde.

• A nyní přejděme na další legrační cvik. Zakloňte hlavu tak daleko, jak můžete, a snažte se přitom jakoby políbit strop. Těchto pomyslných polibků rozdejte alespoň deset, pak vraťte hlavu zpět a uvolněte se. „Líbat strop“ můžete, kdykoli se vám zachce, čím častěji, tím lépe.

Po těchto zábavných cvicích budete mít kůži na krku dostatečně protaženou. Samozřejmě je třeba, abyste cvičili pravidelně a pečlivě. Také nepočítejte s tím, že se stane zázrak po pár dnech cvičení. Pokud byste chtěli okamžité řešení, museli byste zvolit některou z metod estetické chirurgie, například ultrazvukovou liposukci – viz Liposukce: Kdy pomůže a kdy uškodí?nebo Liposukci ano, či ne?

Vyzkoušíte toto cvičení, nebo jste příznivcem rychlých řešení v podobě estetických zákroků?

Související témata:

Načítám