Hlavní obsah

Panenkovský styl inspirovaný kolekcí Louis Vuitton. Koukněte!

Foto: Mona Martinů

Image cukrové panenky je hitem sezonyFoto: Mona Martinů

Reklama

Panenkovské šatičky, úhledné límečky a zmrzlinový pohár jako doplněk. Kampaň značky Louis Vuitton pro letošní jaro/léto je ztělesněním nevinnosti, ale nechybí jí ani jistá nadsázka. Do kolekce jsme se zamilovali natolik, že jsme zapátrali po stylově podobných modelech. Odhoďte vážnost stranou, nasaďte bezbranný kukuč a pojďte si s námi zahrát na holku z cukrkandlu.

Článek

O šatech, které se objevily v jarní kolekci značky Louis Vuitton, snila většina z nás už v dětství. Onu princeznovskou stránku se v dospělých ženách pokusil probudit Marc Jacobs, jako protipól podzimu a zimy, kdy naopak nešetřil latexem a kůží. Dostala tahle roztomilá kolekce a následná sladká kampaň i vás? Poradíme vám, jak na image křehké panenky.

Foto: archiv firmy

Jarní kampaň značky Louis Vuitton vyvolává chuť na sladkéFoto: archiv firmy

Nevinný look

Nemůžete se obléknout do nadýchané sukénky, košile s límečkem a mít přitom na puse rudou rtěnku. Chcete-li působit opravdu nevinně, začněte líčením. Nic složitého vás nečeká, naopak. K tomuto stylu se hodí jemný make-up, s důrazem na oči. Základem je bezchybná pleť, nezapomeňte proto zamaskovat veškeré nedostatky a vykouzlete si broskvové nebo narůžovělé tvářičky.

Foto: Mona Martinů

Na foto: Veronika (vlevo) – šaty (Zara, 1999 Kč – včetně pásku), čelenka (Claire's, 419 Kč), kabelka (New Yorker, 489 Kč), náramek (Camaieu, 229 Kč), boty (Mixer, 670 Kč), límeček (Zara, 449 Kč), Jana (vpravo) – top (Zara, 999 Kč), sukně (Mango, 990 Kč a pod ní sukně s peřím Zara, 1999 Kč), čelenka (Claire's, 249 Kč), boty (Zara, 1899 Kč), náramek (Camaieu, 229 Kč), kabelka (New Yorker, 489 Kč)Foto: Mona Martinů

Zvýrazněte také obočí, naopak pauzu si dejte od barevných stínů. „Použít můžete světlý rozjasňující stín, který rozetřete na celé víčko i pod oko. Chybět nesmí výrazné řasy, určitě se vyzbrojte prodlužující řasenkou nebo rovnou řasami nalepovacími,“ říká vizážistka Bára Hniličková. Rty přetřete šťavnatým, lehce zabarveným leskem, a je to. Vaší nové image můžete uzpůsobit i účes, místo infantilních copů po stranách si vlasy vyčešte a ozdobte tenkou čelenkou.

Nábor do světa panenek

Od vizáže pomalu přejděme k oblečení. Kdo tomuto stylu může bez mrknutí oka propadnout a komu by naopak nemusel svědčit? Záleží, jak ho pojmete. Takový krajkovaný top si může dovolit spousta žen, včetně těch starších, totéž platí u některých kabátků, které můžete vidět na našich fotkách. Obléct se ale do tohoto stylu od hlavy až k patě? To by mělo zůstat výsadou mladší generace (starší dámy se mohou inspirovat třeba stylem herečky Helen Mirren).

Foto: Mona Martinů

Nebojte se ukázat vaši křehkou stránkuFoto: Mona Martinů

Co se týče barev, často se objevuje bílá a jiné světlé barvy, které lichotí štíhlejším postavám. Totéž by se dalo říct na konto krajky a průsvitných materiálů. Nebudeme vám proto nalhávat, že bude tato móda slušet všem. Jak je sladká, tak dokáže být i neúprosná.

Foto: Mona Martinů

Na foto: Jana (vlevo) – šaty (Zara, 2799 Kč), čelenka (Claire's, 329 Kč), límeček (Zara, 449 Kč), boty (stylistky), košíček (New Yorker, 129 Kč – uvnitř taštička ve tvaru melounu, New Yorker, 129 Kč), Veronika (vpravo) – sukně (Zara, 699 Kč), top (Zara, 699 Kč), čelenka (Claire's, 419 Kč), boty (Baťa, 1399 Kč), košíček (New Yorker, 129 Kč – uvnitř taštička ve tvaru melounu, New Yorker, 129 Kč)Foto: Mona Martinů

Jak na to?

Obdivovat kolekci známé značky je jedna věc, jak ji ale přenést do „skutečného“ světa? A kde vůbec oblečení v podobném stylu sehnat? Několik ukázkových modelů si pro vás připravila stylistka Veronika.

Foto: Mona Martinů

Na foto: kraťasy (Zara, 899 Kč), top (Camaieu, 699 Kč), kabátek (Mango, 1599 Kč), boty (Mixer, 670 Kč)Foto: Mona Martinů

Nejsnáze se vám bude nakládat s panenkovskými šaty, kterých je momentálně v obchodech spousta. V kolekci Louis Vuitton jsme je vídali v kombinaci s lodičkami do špičky, které měly ještě stříbrné kování (podobné, v bledě modrém provedení jsme objevili v Zaře). Vyšperkovat je můžete také límečkem, kterým klidně dolaďte i váš oblíbený top nebo košili. Na přehlídce LV se objevovaly také vtipné košíčky, které si dost možná pamatujete ze svého dětství nebo ze článku o originálních průhledných doplňcích.

Foto: Mona Martinů

Na foto: šaty (Zara, 1999 Kč), boty (Mixer, 710 Kč), límeček (Zara, 499 Kč)Foto: Mona Martinů

Pořídit si můžete také „slušňácké“ topy, ať už se zmiňovanými límečky nebo zdobené krajkou. Unosíte je nejen v rámci nevinného stylu (nebojte se ani spojení s krajkovanou sukní, jako vidíte v případě prvního outfitu), ale v pohodě je zakomponujete i do svých oblíbených modelů. Sladce budete vypadat také v růžových kraťasech do pasu, které můžete stejně jako stylistka zkombinovat s jemňounce růžovým topem a světlým kabátkem. Nevynechejte podpatky, které vaše nohy opticky prodlouží.

Foto: Mona Martinů

Na foto: Jana (vlevo) – krajkové body (Gate, info o ceně v obchodě), kabátek (Zara, 1799 Kč), náramky (Camaieu, 169 Kč a Claire's, 269 Kč), květina ve vlasech (Topshop, 250 Kč), kabelka (Topshop, info o ceně v obchodě), Veronika (vpravo) – krajkové body (H&M, info o ceně v obchodě), kabát (Mango, 2399 Kč), náramek (Camaieu, 169 Kč), květina ve vlasech (Topshop, 250 Kč), kabelka (Topshop, info o ceně v obchodě)Foto: Mona Martinů

Který model se vám líbí nejvíce? Vyrazily byste v podobném oblečení i vy? Napište nám!

Styling: Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž: Bára Hniličková

Vlasy: Gabriela Hodinová (Filip Gregor Hair Design)

Děkujeme Cukrárně v Gallery Myšák (Vodičkova 31, Praha 1) za poskytnutí prostor k focení!

Reklama

Načítám