Hlavní obsah
3,1
(30)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Hledáte voňavý dezert, do kterého využijete sezonní ovoce, není moc sladký, a navíc k jeho přípravě nepotřebujete zrovna vysokou cukrářskou? Vsaďte na špaldovou galette od blogerky Míši!

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Těsto
  • 2 hrnky špaldová mouka
  • 150 ml studené vody
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce medu
  • 1 hrnek čerstvých jahod
  • 2 řapíky rebarbory
  • 250 g polotučného tvarohu
Článek

Postup

01.

Z mouky, vody, rozpuštěného másla a 2 lžící medu vypracujte vláčné těsto, které nechte 20 až 30 minut odpočinout v lednici.

02.

Mezitím na menší kousky pokrájejte omyté jahody a oloupanou rebarboru a spolu se zbylou lžící medu a trochou vody je asi 10 minut povařte.

Foto: Mona Martinů

Oloupanou rebarboru a omyté jahody nakrájejte na menší kouskyFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

A spolu se lžící medu a trochou vody povařteFoto: Mona Martinů

03.

Těsto přímo na pečicím papíře rozválejte dotenka, potřete tvarohem (ale okraje nechte volné, aby šly zahnout) a poté povařeným ovocem. Okraje těsta přehněte přes náplň a i s papírem přeneste na plech. Pečte asi 40 minut při 180 °C.

Foto: Mona Martinů

Naplňte tvarohem a ovocem, ale okraje nechte volné, aby šly zahnout nahoru přes náplňFoto: Mona Martinů

Tip: Jestli máte raději sladší chutě, přidejte trochu medu i do tvarohu. Jahody a rebarboru zase můžete libovolně zaměnit a použít jen jeden druh ovoce.

Reklama

Související témata:

Načítám