Hlavní obsah

Špaldová galette s tvarohem a rebarborou

Hodnocení:
(28)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
střední

Hledáte voňavý dezert, do kterého využijete sezonní ovoce, není moc sladký, a navíc k jeho přípravě nepotřebujete zrovna vysokou cukrářskou? Vsaďte na špaldovou galette od blogerky Míši!

Ingredience pro:
1 koláč
Těsto
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 150 ml studené vody
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce medu
  • 1 hrnek čerstvých jahod
  • 2 řapíky rebarbory
  • 250 g polotučného tvarohu
Článek

Postup

Krok 1: Z mouky, vody, rozpuštěného másla a 2 lžící medu vypracujte vláčné těsto, které nechte 20 až 30 minut odpočinout v lednici.

Krok 2: Mezitím na menší kousky pokrájejte omyté jahody a oloupanou rebarboru a spolu se zbylou lžící medu a trochou vody je asi 10 minut povařte.

Foto: Mona Martinů

Oloupanou rebarboru a omyté jahody nakrájejte na menší kousky

Foto: Mona Martinů

A spolu se lžící medu a trochou vody povařte

Krok 3: Těsto přímo na pečicím papíře rozválejte dotenka, potřete tvarohem (ale okraje nechte volné, aby šly zahnout) a poté povařeným ovocem. Okraje těsta přehněte přes náplň a i s papírem přeneste na plech. Pečte asi 40 minut při 180 °C.

Foto: Mona Martinů

Naplňte tvarohem a ovocem, ale okraje nechte volné, aby šly zahnout nahoru přes náplň

Tip: Jestli máte raději sladší chutě, přidejte trochu medu i do tvarohu. Jahody a rebarboru zase můžete libovolně zaměnit a použít jen jeden druh ovoce.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek