Hlavní obsah

S tyranem jsme museli žít 3 roky

Foto: Thinkstock

Otec nás psychicky i fyzicky týralFoto: Thinkstock

Reklama

Čtenářka Sylva zažila rozvod z jiného pohledu – jako dítě. Jak vzpomíná na jednu malou domácnost a v ní matku, otce a jeho přítelkyni? Přečtěte si její vyprávění, které nám poslala na info@prozeny.cz!

Článek

Moji rodiče neměli moc hezké manželství. Otec se rád napil a psychicky a někdy i fyzicky nás napadal. Když mi bylo 18 let, maminka mi sdělila, že se budou rozvádět, že otec si našel mladou přítelkyni, která byla o 4 roky mladší než můj bratr a o dva roky starší než já. Tak si asi umíte představit, jak nám, jeho dětem, asi bylo. Bratr to neustálé napadání neunesl a raději odešel z domova a oženil se.

Rozvod proběhl celkem v klidu, ale má nenávist k otci je do dneška. Několik týdnů po rozvodu, si otec nastěhoval svou přítelkyni, později manželku, k nám domů. Ve 3+1 jsem bydleli dvě rodiny 3 roky. Nikdo, kdo to nezažil, si neumí představit ten chaos v bytě – otec + manželka, já a maminka, kuchyně, toaleta, koupelna, lednice. Bylo to něco strašného. Žádné ohledy, jen ponižování a hádky byly na denním pořádku. Čekaly jsme celé 3 roky na to, až dostaneme náhradní byt, protože otec nás z bytu neustále vyhazoval. Ani nevíte, jakou jsme měly s maminkou radost, že konečně budeme samy a v klidu. Stěhování bylo rychlé a ta úleva a klid.

Moje velké přání bylo, aby se to otci vše vrátilo. Netrvalo to dlouho. Otec je nyní v důchodu a zůstal sám se svým 18letým synem. Jeho manželka se s ním rozvedla a utekla k mladšímu příteli. Tímto příběhem jsem chtěla jen říct, že na každého jednou dojde.

Milé dámy, nezoufejte a hlavně se netrapte. Myslete na své děti, ty vás potřebují, ale věřte, když po rozvodu na tu lásku k vašim dětem jste samy, tak až vyrostou, lásku vám dvojnásobně vrátí.

Věřte mi, mě, bratra a maminku rozvod posílil a máme spolu do dneška moc krásný vztah a lásku, kterou nám maminka dávala, jí teď s radostí oplácíme.

Baví vás rubrika Téma týdne? Staňte se její součástí! Pošlete nám svůj příběh k novému tématu, které startuje už v pondělí a zní: Moje největší výhra v životě. Máte štěstí v soutěžích, nebo prohrajete, na co sáhnete? Vyhrála jste někdy něco, z čeho jste (ne)měla radost? Napište nám o tom na info@prozeny.cz a můžete vyhrát 500 korun!

Reklama

Související témata:

Načítám