Hlavní obsah
3,0
(5)
Foto: Petr Makovička

Krásné léto vám přeje šéfkuchař Robert VodolánFoto: Petr Makovička

Aktualizováno

Pro horké letní dny je rizoto jako stvořené. Nebude vám po něm těžko a přitom báječně zasytí. Máme pro vás recept na úžasně odlehčenou variantu se špenátem a kuřecím masem.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g rýže arborio
  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 stroužek česneku
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 200 g listového špenátu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
K podávání
  • 100 g parmazánu
  • 15 ks cherry rajčat
Článek

Postup

01.

Rýži zalijte dostatečným množstvím vody, mělo by jí být zhruba 2,5krát víc než rýže. Arborio se totiž vaří, a nikoli dusí. Není ji proto potřeba předem ani proplachovat. Uvařte ji na skus, u arboria to trvá obvykle 16–17 minut.

02.

Kuřecí řízky pak nakrájejte na malé kousky, osolte a orestujte je na olivovém oleji. Když začínají zlátnout, přidejte najemno nasekaný česnek a ještě asi minutu restujte.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Pokud používáte čerstvý špenát (350 g), nejdřív si jej na pánvi spařte na troše olivového oleje. Jestliže používáte mražený, rozmrazte jej a rovnou jej přidejte ke kuřecímu masu.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

Nakonec směs zalijte smetanou, promíchejte, vložte uvařenou rýži, opět promíchejte a nechte ještě chvíli na plotně, aby rýže do sebe mohla vsáknout všechnu smetanu.

05.

Nakonec rizoto naservírujte pomocí formičky na talíř (pokud ji nemáte, tak z něj prostě a jednoduše vytvořte hromádku), dozdobte dostatečným množstvím parmezánu, a můžete podávat!

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Reklama

Související témata:

Načítám