Hlavní obsah

Rizoto s kuřecím masem a se špenátem

Hodnocení:
(1)
Foto: Petr Makovička

Krásné léto vám přeje šéfkuchař Robert Vodolán

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Pro horké letní dny je rizoto jako stvořené. Nebude vám po něm těžko a přitom báječně zasytí. Pro jednu úžasně odlehčenou variantu se špenátem a kuřecím masem jsme se tentokrát stavili v pražské restauraci Fama, kde ji pro vás připravil šéfkuchař Robert Vodolán.

Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g rýže arborio
  • 200 g kuřecích prsních řízků
  • 1 stroužek česneku
  • 300 ml 30% smetany ke šlehání
  • 200 g mraženého listového špenátu
  • olivový olej
  • sůl
Na posypání a ozdobení
  • 100 g parmezánu
  • cherry rajče
Článek

Postup

Krok 1: Rýži zalijte dostatečným množstvím vody, mělo by jí být zhruba 2,5krát víc než rýže. Arborio se totiž vaří, a nikoli dusí. Není ji proto potřeba předem ani proplachovat. Uvařte ji na skus, u arboria to trvá obvykle 16–17 minut.

Krok 2: Kuřecí řízky pak nakrájejte na malé kousky, osolte a orestujte je na olivovém oleji. Když začínají zlátnout, přidejte najemno nasekaný česnek a ještě asi minutu restujte.

Foto: Petr Makovička

Krok 3: Pokud používáte čerstvý špenát (350 g), nejdřív si jej na pánvi spařte na troše olivového oleje. Jestliže používáte mražený, rozmrazte jej a rovnou jej přidejte ke kuřecímu masu.

Foto: Petr Makovička

Krok 4: Nakonec směs zalijte smetanou, promíchejte, vložte uvařenou rýži, opět promíchejte a nechte ještě chvíli na plotně, aby rýže do sebe mohla vsáknout všechnu smetanu.

Krok 5: Nakonec rizoto naservírujte pomocí formičky na talíř (pokud ji nemáte, tak z něj prostě a jednoduše vytvořte hromádku), dozdobte dostatečným množstvím parmezánu, a můžete podávat!

Foto: Petr Makovička
ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek