Hlavní obsah
3,0
(94)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Rychlovka, kterou zbožňuje celý svět? Pusťte se do smažené rýže, vietnamské speciality- zde máte dokonalý základ. A vyšperkovat ho dalšími surovinami? To už bude na vás!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g jasmínové rýže
  • 400 ml vody
  • 4 lžíce oleje
  • 3 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 250 g čerstvé zeleniny
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 4 ks cherry rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Rýži nasypte do nádoby v rýžovaru, zalijte vodou a nechte vařit asi 20 minut (rýžovar vám sám napoví, kdy je hotovo). Po signálu rýži ještě nechte asi 10 minut přiklopenou, sama dojde. Poté rýžovar otevřte, rýži promíchejte a nechte ji zchladnout.

02.

Mezitím nakrájejte zeleninu (např. mrkev, brokolici, mladou kukuřici, pórek) na kousky, cibuli na kostičky.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Rozšlehejte vejce.

04.

Na pánev dejte 2 lžíce oleje, rozpalte ho a krátce opečte cibuli. Doplňte rozšlehané vajíčko. Přidejte rýži a několik minut ji osolenou a opepřenou opékejte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Pak obsah pánve přendejte do misky a pánev vraťte na plotnu. Přidejte do rozpálené pánve opět olej a krátce na něm opečte pokrájenou zeleninu. Osolte, opepřete.

06.

Když zelenina mírně změkne, vraťte k základu opečenou rýži a vše dobře promíchejte.

07.

Podávejte s cherry rajčátky, posypané koriandrem. Kdo chce, může přidat ještě smaženou cibulku.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tip: Někdo také dělá to, že vajíčka lije přes rýži, která se jimi nasákne. Vyberte si, co je vám bližší.

Reklama

Související témata:

Načítám