Článek
Postup
Krok 1: Připravte si všechny ingredience.
Jak vidíte, na tyhle knedlíčky nepotřebujete žádné exotické suroviny
Krok 2: Mouku se solí a olejem zalijte přímo v mixéru vroucí vodou, rozmixujte dohladka a případně ještě rukama na stole trochu dopracujte. Těsto zabalte do fólie a dejte na minimálně 20 minut do chladu, než vyrobíte náplň.
Těsto nejjednodušeji připravíte v mixéru
Krok 3: Čínské zelí (250 až 300 g) pokrájejte nebo rozmixujte najemno, v sítu pořádně osolte a nechte 15 minut pustit šťávu. Tu pak co nejpečlivěji vyždímejte.
Zelí rozmixujte nebo pokrájejte najemno, pořádně prosolte a nechte pustit šťávu
Krok 4: Maso (dala jsem méně tučnou kýtu) smíchejte s vyždímaným zelím, prolisovaným česnekem, nasekanou jarní cibulkou, strouhaným zázvorem, sójovkou, cukrem, sezamovým olejem, rýžovým octem a bílým pepřem. Kousek náplně můžete opéct na pánvi a ochutnat (otrlejší povahy za syrova), jestli je dost slaná.
Maso doplňte vyždímaným zelím a ochuťte. Prim hraje zázvor, česnek a sójová omáčka
Krok 5: Polovinu těsta vyválejte do tenka, vykrajujte z něj asi 10cm kolečka, na každé dejte lžičku náplně, přehněte a okraje spojte. Knedlíčky odkládejte na pomoučenou plochu, aby se nepřilepily. Stejně postupujte se zbytkem těsta.
Odleželé těsto rozválejte a vykrajujte z něj kolečka o průměru cca 10 cm. Každé naplňte lžičkou masové hmoty a okraje spojte jako na obrázku (nebo si ušetřete práci a užijte plastové tvořítko na taštičky)
Krok 6: Na pánvi, ke které máte poklici, rozehřejte trochu oleje a knedlíčky z jedné strany dozlatova opečte. Nechte mezi nimi 1,5cm mezery, aby se neslepily.
Knedlíčky nejprve z jedné strany opečte
Krok 7: Do pánve pak vlijte tolik vroucí vody (pozor, bude to prskat!), aby sahala zhruba do poloviny knedlíčků. Přiklopte a 12 minut v páře povařte.
Knedlíčky v pánvi do poloviny zalijte vroucí vodou, přiklopte a asi 12 minut vařte ve vytvořené páře
Krok 8: Hotové knedlíčky posypejte sezamem a máčejte si je do sójové omáčky, kterou můžete dochutit trochou rýžového octa a nasekaným chilli a zázvorem nebo česnekem.
Šťavnatá náplň se perfektně doplňuje se sójovou omáčkou dochucenou trochou octa, chilli a zázvorem nebo česnekem
Tip: Neděste se, jestliže neseženete všechny suroviny – knedlíčky budou výborné i bez rýžového octa a sezamového oleje (a vše ostatní je snadno k dostání). Dochutit je můžete také nasekanými čerstvými krevetami, vepřové vyměnit za kuřecí nebo úplně vynechat maso a nahradit ho rozmixovaným tofu či marinovaným tempehem. Ověřeno!
Také slyšíte na cokoli, co je z bílé mouky a ještě ideálně smažené?