Hlavní obsah

Vietnamská smažená rýže

Hodnocení:
(18)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Rychlovka, kterou zbožňuje celý svět? Pusťte se spolu s Žanetou Gi do smažené rýže, vietnamské speciality. Naučí vás dokonalý základ. A vyšperkovat ho dalšími surovinami? To už bude na vás!

Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g jasmínové rýže
  • 400 ml vody
  • 4 lžíce oleje
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • jarní cibulka
  • 250 g čerstvé zeleniny
  • čerstvý koriandr
  • 4 cherry rajčata
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Rýži nasypte do nádoby v rýžovaru, zalijte vodou a nechte vařit asi 20 minut (rýžovar vám sám napoví, kdy je hotovo). Po signálu rýži ještě nechte asi 10 minut přiklopenou, sama dojde. Poté rýžovar otevřte, rýži promíchejte a nechte ji zchladnout.

Krok 2: Mezitím nakrájejte zeleninu (např. mrkev, brokolici, mladou kukuřici, pórek) na kousky, cibuli na kostičky.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Rozšlehejte vejce.

Krok 4: Na pánev dejte 2 lžíce oleje, rozpalte ho a krátce opečte cibuli. Doplňte rozšlehané vajíčko. Přidejte rýži a několik minut ji osolenou a opepřenou opékejte.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 5: Pak obsah pánve přendejte do misky a pánev vraťte na plotnu. Přidejte do rozpálené pánve opět olej a krátce na něm opečte pokrájenou zeleninu. Osolte, opepřete.

Krok 6: Když zelenina mírně změkne, vraťte k základu opečenou rýži a vše dobře promíchejte.

Krok 7: Podávejte s cherry rajčátky, posypané koriandrem. Kdo chce, může přidat ještě smaženou cibulku.

Foto: Jakub Jurdič

Tip: Někdo také dělá to, že vajíčka lije přes rýži, která se jimi nasákne. Vyberte si, co je vám bližší.

ynezorPumanzeSaNyknalC
11. 5. 2015

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.