Hlavní obsah

Stop módním předsudkům. I v šedesáti můžete nosit křivák

Foto: Filip Matušinský

Táňa je živoucím důkazem toho, že věk je jen číslo. Věřily byste, že je jí dvaašedesát?Foto: Filip Matušinský

Reklama

Když vám prozradíme, že mezi nejoblíbenější kousky naší čtenářky patří kožená bunda, nejspíš vás nijak nepřekvapíme. Co když ale ještě přidáme informaci, že je Táně šedesát dva let?

Článek

Táňa boří veškeré předsudky, které jste mohly o šedesátnicích a jejich šatnících mít. Jestli by si na sebe něco neoblékla, pak jen usedlé a nudné oblečení bez nápadu. Když stylistka vytáhla křivák, začala nadšeně vyprávět, že to je přesně její styl. A když jí přes šaty jako bonus přicvakla leopardí pásek, libovala si, že to má ještě větší šmrnc.

Táňa si nás zkrátka získala, inspirovala a my pevně doufáme, že podobě pozitivně zapůsobí (spolu s módními sestavami stylistky Aleny) i na vás.

Výrazné barvy mají zelenou

Tíhnete stále více k neutrálním barvám? Zkuste je sem tam rozbít nějakým výrazným prvkem. Třeba jasně žlutým kabátem. Stylistka ho spárovala se zelenými kalhotami, džínovou košilí a lakovanými šněrovacími botami.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kabát (J.A.M. Couture, info o ceně v obchodě), kalhoty (Camaieu, 899 Kč), košile (Ann Christine, 499 Kč), boty (Baťa, 2699 Kč), prsten (Camaieu, 199 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Nebojte se barev a porozhlédněte se po nepřehlédnutelných kabátcíchFoto: archiv firem

Kožený trend

Pokud jste si pokládaly otázku, do kdy můžete nosit kožené nebo koženkové kalhoty, tady je odpověď. Dokud se v nich budete cítit dobře a zvládnete je, jak se říká prodat. Táně zkrátka sluší, stejně jako flitrovaný top a kabát s velkým límcem.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kalhoty (F&F, 599 Kč), top (C&A, 350 Kč), kabát (Camaieu, 2699 Kč), kabelka (Camaieu, 449 Kč), boty (Office Shoes, 3490 Kč), náhrdelník (Camaieu, 299 Kč)Foto: Filip Matušinský

Večerní flitrování

Flitry mohou být poměrně riskantní, nakládejte s nimi proto co možná nejopatrněji. K blýskavým kalhotám zvolte hladkou halenkou a jednoduché sako. Troufly byste si v podobné variantě vyrazit na večírek?

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kalhoty (F&F, 999 Kč), halenka (Mango, 799 Kč), boty (Office Shoes, 3490 Kč), sako (F&F, 1099 Kč), psaníčko (Lindex, 399 Kč), náhrdelník (H&M, 99 Kč)Foto: Filip Matušinský

Šaty + křivák = módní zásah!

Přemýšlíte, se kterým kouskem spolčit vaše oblíbené šaty? Vynechejte pro jednou sako a zkuste dát šanci křiváku. Pro neformální příležitosti bude tahle sestava jako dělaná!

Foto: Filip Matušinský

Na foto: šaty (Lindex, 999 Kč), bunda z umělé kůže (F&F, info o ceně v obchodě), punčocháče (Tezenis, 79 Kč), pásek (C&A, 198 Kč), boty (The Address Idea, 4690 Kč), psaníčko (pietro filipi, 1590 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Koženkové bundy nevycházejí z módy. Kterou si vyberete vy?Foto: archiv firem

Nesmrtelné puntíky

Se štíhlýma nohama se nemusíte vyhýbat ani kratším délkám, celek by ale nikdy neměl vyznívat vulgárně. Pokud zvolíte šaty s rukávem volnějšího střihu, nemusíte se ničeho podobného obávat. Nechcete-li nechat vaše křivky zaniknout, stáhněte šaty páskem, který zároveň poslouží jako perfektní doplněk.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: šaty (Lindex, 999 Kč), pásek (Camaieu, 399 Kč), boty (Office Shoes, 4690 Kč), prsten (H&M, 299 Kč), kabelka (Baťa, 1199 Kč)Foto: Filip Matušinský

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám