Hlavní obsah

Ženáči: Které ženy jim podléhají?

Foto: Thinkstock

Ženatí muži se rádi poohlédnou po jiné ženěFoto: Thinkstock

Reklama

Jsou mladé, krásné, svobodné a celý život mají před sebou. Přesto tohle všechno dají všanc tomu nepravému muži. Ženáčovi, který má svou rodinu a ve většině případů je pro něj mladá milenka pouze povyražení. Proč jsou ženatí muži tak sexy? Co mohou svobodným dívkám nabídnout, že se spokojí s rolí „dvojky“? A jste potencionální milenka? Zjistěte, jestli jste v „ohrožení"!

Článek

Společně strávené Vánoce, rodinné oslavy, večírek s jeho přáteli, společná dovolená. To jsou věci, kterých si milenky ženatých mužů příliš neužijí. Tady totiž vládnou manželky. Milenkám patří jen kousky uloupeného času, které jejich „ženáči“ doma omluví nečekanou poradou, zdržením v práci či neplánovanou služební cestou. A k tomu pár esemesek a tajných telefonátů.

Milenec jako náhrada za otce

Přesto všechno si mladé milenky minimálně nějakou dobu nestěžují a roli „dvojky“ zvládají s úsměvem na tváři. A ani jim nevadí, že v devadesáti procentech nad manželkami stejně nevyhrají. Doufají snad, že právě ony budou ta výjimka? Proč je tak moc přitahují „tátové“ od rodin?

Podle odborníků propadají kouzlu ženatých mužů především dva typy dívek. „Jsou to například dívky, které měly skvělý vztah se svým otcem a ve svém partnerovi hledají toho zástupného staršího otce. Nehodnotí, že je zadaný, stačí jim, že existuje,“ vysvětluje kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

Druhým typem dívek jsou pak ty, které na svého otce mají naopak špatné nebo dokonce žádné vzpomínky. „Jde o dívky, jejichž otec svoji úlohu příliš dobře neplnil. Ony si to pak v dospělosti podvědomě chtějí vykompenzovat a vyzrálejší ženatí muži jsou na to ideální,“ dodává Aleš Kalina.

Foto: Thinkstock

Příchuť něčeho zakázaného budí touhuFoto: Thinkstock

Zakázané ovoce nejlépe chutná

Nelze ale zapomenout na to, že vztah se ženatým mužem je také dost dobrodružný. A to nebezpečí, hrozba prozrazení a tajnůstkaření může na některé ženy působit jako afrodiziakum.

A samozřejmě v některých případech platí staré dobré pořekadlo, že zakázané ovoce chutná nejlépe. „Platí to pro určitý typ žen, já jim říkám rebelky. Většinou byly vychovávány v rodině, kde platilo hodně ne zcela dobře postavených výchovných prvků, neustále jim bylo něco vnucováno a ony se naučily dělat věci takříkajíc na just,“ říká Aleš Kalina. Tím, že porušují pravidla, v tomto případě spí se zadanými muži, si dokazují svoji sílu a nezávislost.

Ženáči nejsou žádná ucha

Ženatí muži toho mohou mladým dívkám dost nabídnout. „Jsou to již dospělí vyzrálí muži s vyhraněnými názory. Většinou jsou schopni ženě poskytnout i určité finanční zázemí, jednoduše to nejsou žádná ucha,“ popisuje Aleš Kalina.

Díky nim se tak dívky rázem ocitnou ve „velkém světě". Jejich milenci jsou k nim galantní, berou je do luxusních restaurací, možná je pozvou na romantický víkend do hezkého hotýlku. A peníze, přiznejme si, také fungují jako afrodiziakum.

Jsou to jednoduše muži, kteří už ví, co na ženy platí. Leckde byli, leccos viděli a bodují i v oblasti sexu. Jsou zkušení a vědí, na jakou strunu zahrát.

Jediné, co svým milenkám nenabídnou, je společná budoucnost, což ale těmto ženám zpočátku nevadí. „Na počátku vztahu mnoho lidí nepřemýšlí dlouhodobě. Myslí si, že pokud je to hezké právě teď, bude to hezké stále. Mozek vždy takto pracuje,“ vysvětluje Aleš Kalina.

Nejde o hrdost, nebo o to, že by jim nevadila role „dvojky“. „Je to o tom, co mladá žena hledá, jaké jsou její touhy. Někdy si dvojice pouze vykompenzuje svoje bolístky a více nehledají. Ona dostane určitý pocit bezpečí a v muži najde ochranitele, on si naplní touhu být obdivován a omlazován a také se dost často díky milence ujistí, že i v sexu na to pořád má,“ upřesňuje Aleš Kalina.

Foto: Thinkstock

Zralý muž ví, co chce žena slyšetFoto: Thinkstock

Pohár přeteče vždycky

Jenže tahle selanka většinou dlouho nevydrží. Mezi základní lidskou potřebu totiž patří potřeba být milován naplno, plnohodnotně a na sto procent. S tím se pozice „té druhé“ příliš neslučuje. „Každá potřeba se jednou naplní a pak přijdou další potřeby. Takže mladá dáma se v přítomnosti ženatého muže taky jednou ukojí, a pak i ona bude chtít mít svého chlapa jenom pro sebe. A nejběžnější reakcí je, že na něj začne tlačit,“ popisuje Aleš Kalina.

A to jsou přesně ty okamžiky, kdy se ukáže, na čem byl celý vztah založen. A bohužel pro milenky, ženatí muži dají ve většině případů přednost svým manželkám. Mají s nimi děti, majetek a především společnou minulost. Jakkoli mohou mít svou mladou přítelkyni rádi, na to, aby zcela zahodili svůj dosavadní život, je to málo.

Co si o tom myslíte vy? Proč se mladé slečny zamilovávají do neperspektivních ženatých mužů? Stalo se vám to? Zapojte se do diskuse pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám