Hlavní obsah

Chcete být jeho osudová žena? Musíte mít tyhle vlastnosti!

Foto: Thinkstock

Nejen dokonalá postava je klíčem k vysněnému partneroviFoto: Thinkstock

Reklama

Chcete se líbit mužům? Toužíte pro ně být osudovou ženou, na kterou se nezapomíná? Pak věřte, že jenom vzhled a ladné křivky nestačí! Musíte se chovat podle jejich představ, a pak už se jich nezbavíte! P. S.: Někdy stačí málo: rudá rtěnka, plodné dny nebo obětavost!

Článek

To, že muže na ženách přitahuje útlý pas nebo pevné poprsí, je známé. Víte ale, že se namlouvání odehrává i v duchu přitažlivosti charakterových vlastností a zvyků? Prvotní okouzlení vzhledem totiž často vyprchá a samec na lovu se chce přesvědčit, zda se za vzhledem víly nebo dračice opravdu skrývá „to pravé ořechové“ pro vztah či jiný záměr. A proto dá na svůj šestý smysl vyvinutý evolučním vývojem. Podle známého portálu AskMen ho právě následující situace, vjemy a vlastnosti úžasem a touhou srazí na kolena!

1. Období ovulace

Správný čas, kdy je žena připravena pro reprodukci čili sex, muži doslova vycítí. Chemické látky těla, které dámy v období ovulace (plodných dní) vylučují, pány podvědomě přitahují, neboť jim podle jednoho zahraničního výzkumu podporují tvorbu testosteronu. Muži jsou pak fascinováni ženským tělem, vůní i chováním, ale vlastně sami ani pořádně nevědí, proč tomu tak je. Věřte nebo ne, ale některé ženy svých „osobních parfémů“ využívají tak, že vsunou prst do vaginy a potřou svým poševním sekretem místa, kam normálně nanáší parfém.

Foto: Thinkstock

Chcete zaujmout muže? Vsaďte na červenou barvu!Foto: Thinkstock

2. Rudé mámení

Cokoli je spojováno s láskou a sexem, od romantických srdíček na plyšovém medvědovi po lampičky u vchodů vykřičených domů a sexy podvazků, je červené barvy. Ale proč? Podle výzkumníků Elliota a Niesta je to logické, neboť v celé živočišné říši je tato barva symbolem pro páření. Jste-li tedy na lovu pro změnu zase vy, stačí si vzít rudé oblečení, a muži mají jasno, jaké máte úmysly. Nezapomeňte mít červená i ústa, neboť šťavnaté, lesklé a plné rty mužům podvědomě připomínají úplně jinou část ženského těla. Jakou? No přece vaginu, která je při vzrušení tmavší a vlhčí – přesně jako ona ústa.

3. Mírně úzkostlivá povaha

Všeho s mírou, to je jasné. Přehnaná péče a ženou neustále vyjadřované obavy muže nebaví. Naproti tomu prý „zdravý strach“, kdy ženě není lhostejné rodinné blaho od zdraví členů rodiny po finanční zabezpečení,vyjadřuje dobrý mateřský vztah k potomkům, takže pánové mají pocit, že o rodinný krb bude náležitě postaráno. Takhle to aspoň prezentují vědci.

4. Obětavost

Jistý Vladas Griskevicius z univerzity v Arizoně na základě vlastní studie hlásá, že ženy-romantičky jsou křehké a empatické bytosti, které oproti svým „chladnějším“ vrstevnicím více pomáhají druhým, takže jsou na základě evolučních předpokladů jistějšími kandidátkami pro partnerství.

Foto: Thinkstock

Rafinovaně nanesený parfém, nedbalá elegance, správný pohyb... i to jsou ženské zbraněFoto: Thinkstock

5. Ochota pochválit partnera

Nemusíte mu pochlebovat za to, že jednou za rok vynesl koš nebo po sobě umyl vousy v umyvadle, ale jednou za čas partnera povzbudit a pochválit (viz článek Jak partnera dostat z „depky"?) – byť za maličkost, je pro vztah k nezaplacení. Odborníci na mezilidské vztahy uvádějí, že už jen náznak chvály prospívá lásce i sexu.

6. Schopnost empatie

Muži údajně podvědomě hledají partnerky, kterým empatie není cizí, protože již pro naše předky byla tato schopnost důležitá z hlediska zachování rodu – konkrétně přežití potomků. Žena, která vycítí, co její nápadník nebo partner potřebuje, je proto i pro dnešní muže sexy.

7. Velké oči a ústa zabírající polovinu šířky obličeje

Podle některých odborníků na fyzickou přitažlivost jsou velké ženské oči a hezky tvarovaná ústa tím, co je pro muže neodolatelné. Souvisí to s jejich odhadem kvalitního reprodukčního potencionálu a plodností. Zkrátka která žena tohle má, je pro ně vhodná budoucí matka jejich dětí.

8. Správný poměr pasu a boků

Proč tohle samce zajímá? Opět nejde o nic jiného než o dobré podmínky k reprodukci. A ty ukazuje správný poměr pasu a boků, který se označuje jako WHR (waist – hip ratio index). Má být 0,70, což znamená, že obvod pasu je 70 % celkového obvodu boků. „Při vyšším poměru atraktivita klesá. U mladých žen se pohybuje okolo 0,75 a s přibývajícím věkem stoupá nad 0,85,“ uvádí sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality. Jen pro srovnání: Marylin Monroe se pohybovala mezi 0,66-0,70. „Stejně na tom byla i Botticelliho Venuše, Cranachova Venuše, Goyova Nahá Maja nebo rakouská císařovna Sisi a mnoho jiných sexuálních symbolů své doby,“ dál vyjmenovává sexuolog Pastor.

9. Atraktivní obličej

Hledá-li muž krátkodobou sexuální epizodku (viz článek Muži mě chtějí jen sex!), zajímá ho především postava ženy. V opačném případě mu jde spíš o atraktivitu její tváře, potvrzují výsledky výzkumu texaské univerzity. Ještě že make-up a líčidla ledacos zakryjí! Přesto je základem čistá pleť bez pupínků a narůžovělé tváře, které značí zdraví.

Nevím, jak vy, ale myslím, že výzkumníci zapomněli na jednu podstatnou vlastnost, která muže láká, a to je optimismus. Nebo třeba smysl pro humor. O tom, že i tohle je sexy, se dočtete zde. Vždyť i pánové mají ponurých a nudných randíček plné zuby. No ne?

Reklama

Související témata:

Načítám