Článek
Základním kamenem úrazu při pečení kokosek je snad jen vyšlehávání sněhu s cukrem nad párou. I když je to v případě cukroví pořád to samé dokola, pojďme si to společně zopakovat.
Variace receptů na kokosky
Tento recept na kokosky počítá s většími kupovanými vejci. Pokud máte menší, možná budete muset místo uvedených tří bílků použít pět. Někdo kokosky dává do zdobicích sáčků a stříká je na pečicí papír, stačí ale dělat hromádky navlhčenými prsty rovnou z vařečky – i tak budou dokonalé!
Na 2 plechy plné výborných kokosek potřebujete:
- 30o g cukru moučky
- 3 bílky z velkých vajec
- 1 velkou lžíci 4% octa
- 100 g mletého kokosu
- 80 g polohrubé mouky
Postup
01.
Z bílků vyšlehejte ukázkový sníh a v parní lázni do něj potom postupně zašlehávejte moučkový cukr. Jakmile je směs bílá, přilijte ocet a přisypte kokos. Vše ještě chvíli míchejte v páře.
02.
Vyndejte kastrůlek z parní lázně a přimíchejte mouku. S ní ale zacházejte opatrně, je možné, že bude stačit méně než uvedené množství (podle velikosti bílků). Raději ji přisypávejte postupně.
03.
Připravte si rovnou dva plechy a udělejte všechny kokosky najednou, ať už zvolíte zdobicí sáček, nebo budete tvořit hromádky. Těsto by se mělo udržovat pořád teplé, tak raději pracujte rychle! Předehřejte troubu na 150 °C a kokosky nechte na plechu chvilku oschnout. Pak je zvolna sušte v troubě a nechte několik dní uležet v chladu, aby byly měkké.