Článek
Postup
01.
Tuk (my dali Heru, ale použít můžete i jiný rostlinný tuk nebo máslo) rozpusťte s medem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
02.
Zašlehejte vejce a vše zpracujte s moukou, perníkovým kořením, sodou, cukrem a citronovou šťávou.
03.
Pokud by se těsto lepilo, dejte ho na chvíli zatuhnout do lednice (záleží na použitém tuku), jinak ho můžete rovnou zpracovat. Na pomoučeném vále vyválejte na 0,5 cm tlustý plát, vykrajujte tvary, dejte na plech a pečte asi 10 minut při 180 °C dozlatova.
04.
Ihned po upečení můžete perníčky potřít rozšlehaným bílkem nebo celým vajíčkem, případně ozdobit polevou. Jak na polevu najdete v článku Bílková poleva na perníčky. Snadný recept, velký efekt!.
Tip: Další podrobný návod, jak zdobit perníčky, najdete ve videu Perfektní perníčky? Máme tipy na nej polevu i zdobení.
Spoustu dalších ověřených receptů najdete v článku Nejlepší vánoční cukroví. Nebo dáte přednost cukroví podle Sandtnerové? Každopádně si projděte náš plán vánočního pečení, kde najdete skvělé tipy, jak si práci usnadnit i jak ušetřit.