Hlavní obsah

Pracny aneb Tradiční medvědí tlapky

Hodnocení:
(52)
Foto: Marianna Bartková
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
12 minut
Náročnost
nízká

Nejvyšší čas pustit se do pracen! Když je upečete do tohoto víkendu, ještě se vám stihnou krásně rozležet a změknout. Na těsto můžete použít rostlinný tuk i máslo a hezky voní po oříšcích a koření.

Ingredience pro:
3 plechy
  • 270 g hladké mouky
  • 190 g cukru moučka
  • 200 g tuku
  • 1 vejce
  • 90 g mletých vlašských ořechů
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
  • 30 g holandského kakaa
Článek

Postup

Krok 1: Mouku zpracujte s cukrem, vejcem, ořechy, kořením, kakaem a tukem (my dali Heru, ale použít můžete i jiný směsný tuk nebo máslo) na hladké těsto. Zabalte do folie a nechte alespoň hodinu nebo i do druhého dne v chladu odpočinout.

Krok 2: Odleželé těsto natlačte po kouskách do formiček na medvědí tlapky a dejte asi na 12 minut péct do trouby vyhřáté na 170 °C.

Krok 3: Ihned po upečení opatrně vyklopte. Upečené pracny můžete ještě pocukrovat moučkovým cukrem.

Krok 4: Cukroví uložte do uzavíratelné dózy a nechte alespoň týden odležet, pracny pak krásně změknou.

Jaké druhy letos pečete? Další recepty najdete v naší sekci Cukroví!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama