Hlavní obsah

Top 10 balzámů na rty

Foto: Thinkstock

O krásné rty se musíte staratFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Balzám na rty – kdo by ho neznal?! Je to malý pomocník, který toho ale hodně umí! Pokud chcete mít zdravé a hebké rty, rozhodně nesmí chybět ve vaší kabelce nebo kosmetické výbavě. Které jsou nej a navíc moc nestojí?

Článek

Balzámy na rty se právem řadí mezi nejprodávanější ošetřující přípravky. Díky jejich vyživujícím, hydratačním a dalším schopnostem se dají používat prakticky celoročně. Některé navíc obsahují i UV ochranný filtr, proto je oceníte v zimě na horách a stejně tak v létě třeba u moře. Jak správně o své rty pečovat se dozvíte v článku Haute couture pro vaše rty.

Výrobci balzámů na rty už dnes dokáží splnit i ty nejnáročnější požadavky a o tom svědčí i to, že nabídka všelijakého mazání na rty je opravdu široká. Proto jsme se na Facebookuzeptali, které z nich používáte nejraději. Z vašich odpovědí jsme sestavili žebříček deseti nejoblíbenějších balzámů na rty. A tady je výsledek hodnocení!

1. ORIFLAME – TENDER CARE, orientační cena 149 Kč

2. LABELLO CLASSIC, orientační cena 45 Kč

Rty jsou po něm hebké a přirozeně jemné. Vitamin E poskytuje intenzivní péči a spolehlivou ochranu před nepříznivými vlivy počasí a zabraňuje jejich vysoušení. Panthenol rty účinně ošetří a o obnovu, pružnost a vláčnost rtů se postarají ochranné oleje.

3. JELENÍ LŮJ TRADIČNÍ, orientační cena 33 Kč

4. LABELLO SOFT ROSÉ, orientační cena 45 Kč

Obsahuje přírodní ingredience, kterými jsou pečující mandlový olej a bambucké máslo. Výsledkem jsou hebké a jemně narůžovělé rty. Stejně oblíbená je i varianta Velvet Rosé, která značí sametovou hebkost.

5. ASTRID (modrý), orientační cena 30 Kč

6. LABELLO OLIVA&CITRON, orientační cena 55 Kč

Obsah výtažků z oliv a citronu zajišťuje rtům dlouhodobou ochranu a hydrataci. Navíc příjemně voní po bylinkách a citrusech.

7. REGINA PLACENTA, orientační cena 36 Kč

8. NEUTROGENA, orientační cena 62 Kč

Zklidňuje suché rty, viditelně zlepšuje jejich vláčnost a posiluje pokožku. Navíc působí protizánětlivě a hojivě, takže si získal i vaši popularitu.

9. BODY BASIC LIP BALM, orientační cena 149 Kč

10. DOLIVA SOS, orientační cena 90 Kč

Zabijete hned dvě mouchy jednou ranou. Jednak poskytuje péči o popraskané rty a pak okamžitě pomáhá při oparech. Obsahuje za studena lisovaný olivový olej z Toskánska, extrakt z meduňky a panthenol, tedy zklidňující látky. Přidaný mátový olej má antiseptické účinky.

Balzámy na rty mají jednu skvělou vlastnost. Můžete se s nimi jedním tahem namazat kdekoli a kdykoli i bez zrcátka.

Poděkování patří všem, kteří nám odpověděli na naši otázku: „Který balzám na rty je váš neoblíbenější?“ A pokud jste vy ostatní v naší desítce tu svoji značku nenašli, klidně nám ji doporučte v diskusi.

Reklama

Načítám