Hlavní obsah

Haute couture pro vaše rty

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pro dokonalý vzhled věnujte péči okolí rtůFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žijeme v době, která má rty v hledáčku. Ženy podstupují nejrůznější zákroky, aby jejich rty byly plné a šťavnaté, prostě k nakousnutí. Platí čím plnější rty, tím krásnější. Víte, jak správně o ně pečovat, aby byly skutečnou ozdobou?

Článek

Velkou roli hraje okolí rtů

Aby byly vaše rty upoutávkou, musíte věnovat náležitou péči okolí rtů. Kůže kolem pusy je jemná a brzy ztrácí elasticitu a postupně vznikají vrásky. Stejně tak se s věkem zmenšuje objem rtů v důsledku dehydratace. Rty lze omladit kolagenovými injekcemi, které pomohou znovu obnovit konturu rtů. Žhavou a bezbolestnou novinkou je korektor vrásek s kolagenem na rty a kontury (Loreal, 329 Kč). Dvojí péče působí na opětovné vykreslení kontury a dodání objemu rtů. Na jejich okolí se nanáší vyhlazující krém obohacený o kolagenové biosféry, který zahladí vrásky. Na rty se pak aplikuje vyplňující krém s kyselinou hyaluronovou pro získání plnějšího objemu.

Náš tip: Jste kuřačka nebo často špulíte rty, potom věnujte okolí rtů zvýšenou pozornost. Pomáhá i obličejová gymnastika, tzv. efekt skousnutých rtů. Stačí několikrát za den skousnout rty mezi zuby. Rty prokrvíte a okolí rtů propnete.

Foto: archiv firem

Hitparáda vašich nových pomocníkůFoto: archiv firem

Jak o rty pečovat

Na trhu je velké množství balzámů na rty, jde hlavně o pravidelné balzamování tj. nejméně ráno a večer. Nejvhodnější jsou přípravky bez parfemace, obyčejný jelení lůj samozřejmě tolik nevoní, ale jsou účinnější. Jednou týdně rtům poskytněte masku, např. naneste na rty běžný hydratační krém a nechejte působit 10 až 15 min. Nebo stačí přetřít rty medem, nejlepší je směs medu a tvarohu. Večer přejeďte rty zubním kartáčkem a naneste balzám. Ráno budou rty svěží bez jemných vrásek. A zbavte se zlozvyku olizování rtů, zbytečně tak rty vysušujete.

Lesklá revoluce

Vybírejte rtěnky, které rty hydratují případně jinak vyživují. Zajímavá je kolekce rtěnek La Laque Fever (Lancome, 820 Kč), dokonale se roztírá, rty jsou svůdně nalíčené, jako by šlo o vinylové šaty pevně obepínající postavu. Obsahují koncentrované perleťové částice, multidimenzionální lesk vykreslí svůdnou křivku rtů.

Foto: samphoto.cz/jiunlumited

Vybírejte rtěnky, které hydratujíFoto: samphoto.cz/jiunlumited

Nová kolekce Bitten Lips (Lancome, 790 Kč) v odstínech pro nahé líčení je vhodná pro každodenní líčení rtů, kopíruje přirozenou barvu rtů.

Rtěnka Wanted Elixir (Helena Rubinstein, 950 Kč) obsahuje elixír z mateří kašičky, který rty hluboce vyživuje a uhlazuje. Navíc posiluje buněčný metabolismus a pomáhá v boji proti stárnutí. Je bohatý na vitamin B, minerály, stopové prvky, nenasycené mastné kyseliny a hormonální substance. Nabízí nevídané barvy v ojedinělých a sytých odstínech.

Náš tip: První ranní nanášení rtěnky je nejlepší štětečkem, je přesnější a výsledek sytější.

Jen zdravé rty působí svůdně. A nezapomeňte, že úsměv jim sluší!

Reklama

Související témata:

Načítám