Hlavní obsah

10 překvapivých faktů o ženském klíně. Co o něm ještě nevíte?

Foto: Thinkstock

Dámský rozkrok je věc tajemná i vzrušující. Máme pro vás 10 zajímavostí, které o něm možná (ne)znáteFoto: Thinkstock

Reklama

Kde kdo si myslí, že o ženském rozkroku ví naprosto všechno. Jaký omyl! Platí, že tahle tajemná jeskyně vždy dokáže překvapit! Jak a čím? Tak schválně, víte o ní těchto deset úžasných věcí?

Článek

Doktor Justin Lehmiller, americký psycholog, pedagog, výzkumník a badatel je na svých šik webových stránkách Sex a psychologie ženským rozkrokem přímo fascinován. Co je na něm podle něj tak zajímavého?

1. Neuvěřitelná variabilita

„Přibližně polovina žen uvádí, že alespoň v některých případech mají orgasmus již při samotné vaginální penetraci, kdežto druhá polovina obvykle vyžaduje stimulaci klitorisu či jinou sexuální aktivitu, například lízání bradavek,“ popisuje mladý doktor, pro kterého je variabilita citlivosti klínu hříčkou přírody.

2. Souhra dvou titánů

Podle výše zmíněného odborníka čím blíž je klitoris poševnímu vchodu, tím snazší je mít orgasmus při vaginálním styku, neboť klitoris je nepřímo stimulován. A ideální vzdálenost mezi poševním vchodem a výčnělkem slasti? „Šířka palce,“ dodává expert.

3. Zdroj rozkoše

Se schopností dosahovat orgasmu souvisí i velikost velkých (vnějších) stydkých pysků, pro které má angličtina hezké označení „lips“ – tedy rty. Pokud je hrbolek horního rtu výraznější, jeho majitelka má k orgasmu „blízko“. Věděli jste to?

Foto: Thinkstock

Věděli jste, že některé ženy mají dvě vaginy a dvě dělohy?Foto: Thinkstock

4. Zdroj potíží

Některé ženy trpí vaginismem – stavem, kdy se svaly kolem vchodu do pochvy nedobrovolně a velmi pevně sevřou, takže penetrace není možná. „Zajímavé je, že účinná léčba spočívá v aplikaci botoxu normálně používaného k prevenci vrásek,“ šokuje lékař.

5. Zvětšování

Že pochva je prostě pochva, jejíž rozměry jsou dané? Ani náhodou! V klidovém stavu leží poševní stěny ochablé těsně u sebe, ale při vzrušení? „Vagina se ve většině případů napřímí a nabobtná. Rozdíl bývá dokonce větší než u ztopořeného penisu, protože pochva dokáže znásobit svou délku z původních pěti až deseti na téměř dvacet centimetrů,“ popisuje další americký expert Paul Joannides v knize Sex je umět, chtít a vědět.

6. Vášnivá expanze

Vagina mění svoji podobu lépe než chameleon. Jak? Ve stavu erotického zrušení se první třetina pochvy zúží, zadní část expanduje a někdy se balonovitě otevírá, takže připomíná polovinu baňky přesýpacích hodin.

7. Stimulační kouzla

Přední třetina pochvy je citlivá na dotek, zatímco zadní dvě třetiny na tlak. Napadlo to někdy někoho, když ji laškovně zkoumal?

Foto: Thinkstock

Zvláště když je partner hodně vyvinutý, je skvělé, že se vagina může při vzrušení velikostně až zvojnásobit, nemyslíte?Foto: Thinkstock

8. Tajemná komnata

Nejen ve světě Harryho Pottera se dějí divy! Malá tkáňovitá kopule v horní třetině pochvy (děložní čípek) je obklopen prostorem, který se nazývá fornix. „Je to místo, o kterém je dobré vědět, když má žena krátkou pochvu nebo muž dlouhý úd,“ dál popisuje Paul Joannides s tím, že takové dvojice by měly praktikovat polohy, při kterých penis proklouzne pod krčkem do zadní části klenby. Tak se dá získat pár centimetrů životního prostoru navíc.

9. Překvapivý účel

Klitoris je jediný orgán v lidském těle, který byl stvořen za účelem rozkoše. „To by mohlo znamenat, že ženské pohlavní ústrojí je na vyšším vývojovém stupni než mužské,“ dál směle komentuje Paul Joannides. Co stupeň, ale teprve až počet vyvádí z míry!

10. Dvojitá rozkoš?

„Až 3000 žen se rodí s vaginální přepážkou, která v podstatě dělí pochvu na dvě části,“ uvádí mladý doktor Justin Lehmiller. Jedna žena z milionu má dvě dutiny děložní a dvě pochvy, což je případ devětadvacetileté Britky Hazel Jones, která si svoji výjimečnost – společně s přítelem – užívá. No, není ten ženský rozkrok úžasný?

A čím kdy vagina šokovala vás?

Reklama

Načítám