Hlavní obsah

10 typicky ženských relaxů. Tohle chlap nikdy nepochopí!

Foto: Profimedia

Trochu si orazit potřebuje občas každý. A ženy mají mnoho typických způsobů, jak relaxovatFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebujete si oddechnout, vypustit páru, zbavit se stresu z práce. Je jednoduše čas na nějaký typicky ženský relax! Odpočinek, který dámy milují, ale muži nikdy nepochopí.

Článek

Znáte to. Od pondělí do pátku jedete na plný plyn. V práci i doma. V sobotu už prostě musíte vypustit. Potřebujete relax! Víme o deseti tipech, které muži nikdy nepochopí, ale vám udělají dobře na duši.

1. Zkrášlovací den

Nemusíte tomu vyčlenit zrovna celý den, ale alespoň jeho podstatnou část. Lakujete si nehty, na obličej si dáte výživnou masku, vytrháte si obočí, možná zkusíte nějaký nový způsob líčení nebo si jdete zasportovat. Jednoduše se věnujete jen sobě, na nic jiného nemyslíte.

2. Horká vana

Je to taková zjednodušená a zkrácená verze předešlého bodu. Když není na víc čas, alespoň se na hodinku zavřete v koupelně, napustíte si horkou vanu s bublinkami a ponoříte se do ní. Po celém těle se vám rozleje příjemné teplo, problémy odplouvají. Váš muž sice nejspíš kroutí hlavou, když vidí páru linoucí se z koupelny, jemu by z té horké vody nejspíš vyskočil tlak, ale vám je fajn.

Foto: Profimedia

Taková horká vana, voňavá pěna, chvilka ticha o samotě. To je lahoda pro tělo i dušiFoto: Profimedia

3. Nákupy

Jsou samozřejmě ženy, které nákupy nesnášejí, jiné je ale milují. A to v jakékoli podobě. Někdo doopravdy jde a udělá si radost novou kabelkou či šatičkami. Některým ženám ale stačí jen okukování výloh, brouzdání se po nákupním centru nebo třeba jen projíždění internetových obchodů z pohodlí domova, aniž by utratily jedinou korunu.

4. Prohlížení bulvárních časopisů

Víte, že to jsou jen plytké drby, články, které váš život nejspíš nijak zvlášť nezmění, přesto si čas od času sednete a pár ženských časopisů prolistujete. Nevyžaduje to nijak velkou mozkovou činnost, jen se kocháte hezkými fotkami, možná vyluštíte nějakou křížovku a při tom si odpočinete.

5. Oblíbený film. Opět!

Snad každá žena má svůj oblíbený film. Může to být Hříšný tanec, Pretty Woman nebo jakákoli jiná pohádka pro dospělé. A tenhle snímek můžete vidět znovu a znovu. Nevadí, že znáte každou hlášku nazpaměť. Když si tenhle film pustíte, dokonale relaxujete.

6. Snění

Pryč z reality a honem do světa snů a nesplnitelných přání. I tenhle relax může mít mnoho podob. Můžete si prohlížet fotku značkových bot za padesát tisíc, které si nikdy nekoupíte, ale jasně si dovedete představit, jak moc by vám slušely. Nebo se ve svých představách procházíte po krásné pláži na Bahamách, i když moc dobře víte, že letos vám na dovolenou (jakoukoli) v rozpočtu finance nezbývají.

7. Úklid

Tohle zní obzvlášť neuvěřitelně, ale spousta žen odpočívá při manuální činnosti. Při něčem, co není každodenní činností jako třeba mytí nádobí. Možná leštíte okna nebo přeskládáte oblečení ve skříních, případně vyleštíte sváteční skleničky.

Nejen, že při téhle činnosti nemyslíte na žádné starosti, ale odměnou vám je pak dokonalý lesk vaší domácnosti. A to baví hodně žen.

Foto: Profimedia

Pokec s kamarádkami o ničem a o všem je taky báječně odpočinková věcFoto: Profimedia

8. Něco na zub

Možná zrovna držíte dietu nebo je zdravý životní styl vaším každodenním chlebem, občas si ale povolíte uzdu. A dopřejete si něco, co máte vážně rády, i když to vaší linii moc nesvědčí. Čokoláda, dortík, šampaňské nebo třeba chleba se škvarky. Svoji oblíbenou pochoutku si připravíte, krásně naservírujete, a pak už si jen užíváte.

9. Hovory s kamarádkou

No a co, že jste se viděly v práci nebo jste den předtím spolu byly na kávě. Jen tak zavolat kamarádce, probrat s ní den, svěřit se s problémy, zasmát se spolu. To je relax za všechny peníze!

10. Vzpomínání

Ne že byste se pravidelně babraly v minulosti, ale občas si jednoduše připomenete, jaké krásné věci jste během svého života prožily. Zavřete se v místnosti s kupou starých fotek a s úsměvem na tváři vzpomínáte. Jak vám to na svatbě slušelo, jak byly vaše děti úžasně roztomilé, když byly miminka, jak úchvatná byla ta dovolená před deseti lety.

Nabije vás to energií a vírou, že spoustu podobně krásných věcí máte nejen za sebou, ale i před sebou!

A jak odpočíváte vy? Co je pro vás dokonalý relax?

Reklama

Načítám