Hlavní obsah

Rok 2010: Tohle je nej 20 účesů!

Foto: Wella Proffesionals

Základem je vždy perfektní střihFoto: Wella Proffesionals

Reklama

Trávíte ráno hodinu v koupelně, abyste dodala svému účesu přesný a dokonalý tvar a z domova odcházely stoprocentně upravené? Tak tomu je konec! Trendy na rok 2010 preferují přirozenost, padající a neposlušné prameny jsou nejen vítané, ale naopak i žádané!

Článek

Přední evropští kadeřníci se sešli na konci ledna ve Frankfurtu nad Mohanem na veletrhu Hair and Beauty, aby zde představili novinky, které letos poletí! A my byli u toho!

Účes musí slušet!

Odborníci si jsou vědomi, že jeden trend těžko může vyhovovat všem ženám pro všechny příležitosti. Mezi letošními hity lze najít dva směry – první preferuje okouzlující a pohádkové účesy, vhodné i na večer a do společnosti. Mnohem méně práce s přípravou budou mít ty z nás, které zvolí mladistvé a barevné účesy, jež letos poletí pod označení „techno-folk“.

Pohádkový styl je vhodný hlavně pro romantické typy s polodlouhými či dlouhými vlasy, neboť tyto účesy se neobejdou bez okouzlujících loken a kudrlin. Takovému účesu je třeba dodat i patřičný objem, aby byl náš obličej lemován bohatou hřívou! Do této kategorie se řadí i společenské účesy, kterým vládnou buď složitě zaplétané kreace, nebo krásně vyčesávané drdoly.

Ale pozor, abychom svůj účes nepřekombinovaly! Lokny se totiž nekamarádí s výraznými ani šokujícími barvami! Vhodné je proto dodat vlasům maximálně přirozený odstín. Takže blondýny by měly zůstat u světlých barev a naopak černovlásky u tmavých.

Foto: Hairdreams

Efektu dosáhneme i asymetrickým sestřihemFoto: Hairdreams

Šokujte snadno a rychle!

Úplně opačným směrem jde trend techno-folk účesů, které znamenají částečný návrat do šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Výsledek má být mladistvý, veselý a hlavně šokující! Jak toho dosáhnout? Vlasy v tomto případě zůstávají rovné nebo stažené do culíku, maximálně jim dodáme objem, aby nevypadaly zplihle. Ovšem první, co upoutá pozornost a co provokuje, je barva!

Prameny se kolorují – ať už svisle, nebo vodorovně – do různých odstínů modré, kaktusově zelené, ohnivě červené, fialové, černovlásky mohou zvolit i bílé! Velmi typické pro tyto trendy jsou i asymetrické střihy vlasů nebo aspoň jejich sčesávání k jedné straně.

Prodrbat a jdeme!

S výjimkou náročných společenských účesů také platí, že dokonalost není na místě. Naopak – každá odchylka je vítána! Dodává nám na originalitě. Kadeřníci se také rozhodli ulehčit nám od ranních stresů, a tak účesy pro běžné nošení jsou i velmi jednoduché na pravidelnou úpravu. Jak předváděli přímo na přehlídce, základem je kvalitní střih, který pak stačí „prodrbat“ prsty, zafixovat a jde se! Je pravda, že někdy to s tím „prodrbáním“ i trochu přehnali, a tak si mnohá žena připadala stejně, jako když ráno vstane a podívá se do zrcadla!

Takže pozor, milé dámy, česat se letos moc nemusíme, ovšem nejdřív je třeba dát všem vědět, že právě rozcuchy jsou in!

Reklama

Načítám