Hlavní obsah

Smetanová panna cotta s malinami

Hodnocení:
(1)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Ano, při dietě asi nevhodné, ale na druhou stranu neodolatelné! Panna cotta s malinami chutná jako sen!

Ingredience pro:
4 porce
  • moučkový cukr
  • maliny
  • 3 plátky želatiny
  • 3 lžíce cukru
  • 500 ml šlehačky
Článek

Postup

Krok 1: Nic jednoduššího už si snad ani nelze představit. Do rendlíku nalijte šlehačku. Ta se nesmí vařit, ideální teplota je kolem 80 stupňů, takže pokud se z ní začne příliš pářit, oheň stáhněte. Do zahřáté smetany přidejte 3 lžíce cukru.

Krok 2: Mezitím do misky nalijte studenou vodu a do ní na chvíli položte plátky čiré želatiny. Jakmile se cukr ve smetaně rozpustí, přidejte změklou vymačkanou želatinu a nechte ji také rozpustit. Smetana nijak nezmění konzistenci, takže se nelekejte!

Krok 3: Směs nalijte do skleniček a dejte aspoň na šest hodin vychladit do lednice. Pokud se navrchu udělá krusta z tuku, lžičkou ji sundejte.

Krok 4: Skleničku se ztuhlou panna cottou na chvíli ponořte do horké vody, aby smetana povolila, a poté ji opatrně vyklopte na talířek. Pokud se začíná roztékat, vložte ji klidně na chvíli do lednice.

Krok 5: Panna cotta se obvykle podává s karamelem nebo lesním ovocem. Ovocnou omáčku připravíte rozmixováním rozmraženého (v létě čerstvého) ovoce s moučkovým cukrem.

A už jste někdy zkoušeli obrácenou panna cottu?

ynezorPumanzeSaNyknalC