Hlavní obsah

22 kardiganů zimní sezony: Tyhle vzory jsou in!

Foto: Tinatin, Shutterstock.com

Foto: Tinatin, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Považujete je za klasiku, která vás už dávno nemá čím překvapit? Až si prohlédnete následující kardigany, nejspíš samy uznáte, že jste jim trochu křivdily. V nových kolekcích se dá totiž objevit spousta kousků, které zaujmou na první dobrou.

Článek

Kardigany, k nimž se řadí jak svetry propínací, tak i ty otevřené bez zapínání, není třeba blíže představovat. Věříme, že kdybychom nakoukli do vašich šatníků, v drtivé většině případů by se tam alespoň jeden takový svršek našel. Kardigany jsou jako dělané na (pod)zimní vrstvení, a protože umějí kolem těla vytvářet vertikální linie, častokrát opticky prodlužují a zeštíhlují postavu.

Víte, po čem sáhnout?

Důležitá je volba správné délky. Máte-li pocit, že se v kardiganu se svou nižší výškou téměř ztrácíte, vybírejte kousky, které nesahají o moc níže než pod zadek, a dbejte, aby nebyly zbytečně široké. U drobnějších postav také pomohou pásky, díky nimž nepřijdete o siluetu.

Výrazné vršky svědčí i ženám se silnější spodní částí těla – obzvlášť lichotivé jsou kardigany, které směřují pozornost na horní partie. Do šatníku se hodí také „jablíčkům“ s plnějším středem – tady se ovšem vyplatí vsadit na tmavší, nepříliš výrazný podklad.

Vzory, barvy & spol.

Nejvíce na odbyt jdou jednoduché kousky, které můžete bez rozmyslu přehodit přes jakýkoli vršek. My se však dnes naopak zaměříme na svetry, jimž nechybí nápad. U některých budete muset sahat po jednodušším podkladu, na druhé straně se ale nemusíte bát, že by váš outfit působil nudně.

A jaké kardigany jsou momentálně v kurzu? Vyzdvihnout musíme nejrůznější vzory včetně etnických, na kterých se střídá rovnou několik barev. Módní záležitostí jsou i pruhy a všelijaké grafické motivy a opomenout nesmíme ani hit této sezony – zvířecí potisky.

Dáváte-li přece jen přednost čistšímu stylu, zaměřte se na kontrastně lemované modely nebo sympatické detaily, jako jsou zdobné knoflíky, kožešinové kapsy či atypické uvazování v pase, které nahrazuje zapínání.

Kardigany, které oživí váš šatník

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kardigan s nápisem Weekend, Reserved, 399 Kč. Zavazovací kardigan Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kardigan s třásněmi Mango, 1299 Kč. Vzorovaný kardigan Lindex, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kardigany s výraznými knoflíky H&M, 999 Kč, a Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lemované kardigany Haily’s (prodává Answear), 599 Kč, a Esprit, 1199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kardigany se zvířecími potisky Answear, 949 Kč, a Soaked in Luxury (prodává Zalando), 2790 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Kardigan s kapsou z umělé kožešiny Reserved, 999 Kč. Huňatý kardigan Esprit, 1399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Vzorované kardigany Esprit, 2599 Kč, a About You, 1037 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Proužkovaný kardigan H&M, 599 Kč. Vzorovaný kardigan Haily’s (prodává Answear), 2599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Pruhované kardigany Review (prodává About You), 1297 Kč, a YAS (prodává Zalando), 1400 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Vzorovaný kardigan Silvian Heach, 2199 Kč. Pruhovaný kardigan Only, 699 Kč (oba prodává Answear)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Barevné kardigany Glamorous, 1650 Kč, a Missguided, 1140 Kč (oba prodává Zalando)Foto: Archiv firmy

Vybraly jste si? Napište nám!

Reklama

Načítám