Hlavní obsah

3 tipy, jak vybrat NEJ vibrátor!

Foto: Thinkstock

Vyberte si svůj vibrátorFoto: Thinkstock

Reklama

Vibrátor, úžasný milenec, který nikdy nezklame. Jenže víte, jak si vybrat takový, se kterým budete spokojená? My ano. Od super nákupu vás dělí pouhopouhé tři kroky. Ty zaručí, že nejen jeho velikost bude odpovídat vašim představám!

Článek

Mnohé z vás již jistě někdy napadlo, že byste si okořenily svůj sexuální život nákupem nějaké té erotické pomůcky nebo rovnou vibrátoru. Proč taky ne? Z otevřenějšího přístupu svých zákazníků ke hračkám tohoto typu se těší nejen výrobci, ale i partneři, kteří vítají aktivitu svých drahých poloviček. Pánové ale někdy svoji horlivost neudrží na uzdě a jdou vibrátor svým milenkám koupit bez nich, což není nejšťastnější řešení. Většinou totiž vyberou větší rozměry, než jaké jejich partnerka vyžaduje. Proto se za ideální stav považuje ten, kdy si sama žena řekne, po čem touží, nebo se rovnou vydá nakupovat s protějškem.

Samotný výběr vibrátoru v sobě skrývá i mnohá úskalí. Víte, na co si dát při jeho koupi pozor? Že ne? Nevadí. My jsme to za vás zjistili.

Foto: Fun FactoryPrvní krok: vibrace

„Zásadní věc při výběru vibrátoru je asi ta, zda koupit vibrující hračku, nebo dildo, nevibrující hračku,“ vysvětluje Iveta Slavíková z e-shopu Krasa.cz. „Další důležitou věcí je materiál, ze kterého je vyroben. Na něm je dobré nešetřit a vyhnout se možným alergickým reakcím již předem,“ doplňuje obchodnice. Zároveň objasňuje, že se velké oblibě těší převážně hračky ze stoprocentního lékařského silikonu. „Jedná se v podstatě o ten samý materiál, který se používá v plastické chirurgii. Je velice příjemný na dotek,  zdravotně nezávadný, hypoalergenní a pachově neutrální. A také by se měla hračka její uživatelce líbit – ať už svým designem a tvarem, tak barvou.“

Foto: JeJoue G-KiDruhý krok: velikost

Podle Slavíkové zde určitě platí, že méně bývá leckdy více. „Ženy s volbou té správné velikosti problémy nemívají, ale muži mají sklony kupovat pomůcky větší, než by bylo vhodné. Myslí to obvykle dobře a důvodem takových přehmatů bývá snaha ženu co nejvíce potěšit,“ poukazuje na „velké oči“ mužů Iveta Slavíková. Dalším častým mýtem bývá mužská představa, že vibrátor slouží ženám pouze k zavádění do vaginy. Ale velké procento žen (možná i většina) jej však používá k vnějšímu dráždění klitorisu – už i z toho prostého důvodu, že většina žen dosáhne orgasmu právě a pouze drážděním klitorisu. „Pokud si kupujete první vibrátor, zamyslete se nejdříve, co s ním hodláte dělat, a volte spíše střední či menší velikosti,“ doporučuje prodejce.

Jako vodítko může posloužit inspirace z přírody. „Evropský mužský penis dle různých výzkumů nejčastěji dosahuje velikosti 13 až 15 centimetrů, to je tedy ta velikost, na kterou je ženská vagina od přírody připravena,“ dodává se smíchem obchodnice.

Foto: LELO GigiDo obchodu třeba i s okurkou

Prodavačka Markéta ze známé sítě sexshopů Erotic City k tomu vypráví jednu úsměvnou historku alias jak si vybrat tu správnou velikost přesně na míru? „Jednou se mi stalo, že k nám do obchodu přišla paní středních let, z tašky vytáhla okurku, podala mi ji přes pult a povídá: ,Chtěla bych vibrátor přesně takových rozměrů.'“ Markéta jí vyhověla. „Byla jsem ráda, že se to povedlo a že mi zákaznice přesně ukázala, co vlastně chce. Určitě je to lepší než ukazování míry na prstech se slovy, že takhle nějak asi by to možná bylo to pravé,“ domnívá se prodavačka.

Foto: We-VibeTřetí krok: kvalita

Určitě nekupujte vibrátor „tržnicových značek". Iveta Slavíková zastává názor, že vibrátor je velmi intimní věcí, u které se předpokládá styk s těmi nejintimnějšími částmi těla. Proto se vyplatí nešetřit na materiálu. „Levné hračky z Asie mohou leckdy obsahovat nebezpečné látky, například ftaláty, které mohou znamenat určitá zdravotní rizika. Při výběru oblečení či mobilního telefonu se každý většinou zaměřuje na konkrétní a oblíbené značky a věřte tomu nebo ne, i v oblasti erotických pomůcek již existují ty zaběhnuté. Patří mezi ně jistě německý výrobce Fun Factory, švédský LELO, britský JeJoue nebo americký We-Vibe,“ vyjmenovává nejznámější erotické giganty.

Tři nejdůležitější kroky při výběru svého nenáročného milence tedy máte za sebou. Zbývá už jen zodpovědět otázku, jestli dát zavděk ověřenou klasikou, nebo zůstat při zemi a být věrná klasickým hračkám. Co myslíte?

Retro nebo naopak ultra novinky?

„Klasika je klasika," domnívá se Slavíková. Prý s osvědčenými modely jako Fun Factory DeLight, LELO Gigi nebo LELO Elise většinou nešlápnete vedle.

Nové technologie však mohou překvapit zajímavými funkcemi:

  • „Například takzvaný klíč k hledání bodu G – vibrátor JeJoue G-Ki je možné zafixovat v určitém úhlu tak, aby dráždění bylo co nejpřesnější."
  • Luxusní a stoprocentně vodotěsná novinková řada LELO Insignia potěší svým elegantním designem a funkčností.
  • S Fun Factory přikládacím vibrátorem YOOO zase můžete až do aleluja ověřovat platnost nové matematické rovnice: „Tři kuličky plus dva motory = super orgasmus," uzavírá obchodnice.

A co vy? Už máte vybráno?

Reklama

Související témata:

Načítám