Hlavní obsah

3x těstovinový salát: Jsou hotové během chviličky!

Foto: Mona Martinů

Těstovinové saláty jsou opravdová rychlovka. Do kterého se pustíte nejdříve?Foto: Mona Martinů

Reklama

Hledáte tipy na bleskovou večeři? Sáhněte po těstovinách, uvařte je, zchlaďte a... Proměňte v salát! Jaké lahodné kombinace vždycky fungují? Prozradíme vám to!

Článek

Těstovinové saláty jsou skvělé jako příloha nebo i hlavní chod. Jaké kombinace fungují? Klasický český salát s paprikami, cibulí a majonézou jsme tentokrát nechali stranou a pustili se do dalších, neméně chutných variací!

Salát s fetou a rukolou

Na 4 porce potřebujete:300 g těstovin penne, 100 g mrazeného hrášku, 200 g sýru feta ve slaném nálevu, 100 g čerstvé rukoly, 4 lžíce zelených oliv. Na zálivku: 1 citron, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje

Foto: Mona Martinů

Rukola a zelené olivy? Kombinace, která funguje!Foto: Mona Martinů

Postup: Těstoviny uvařte dle návodu, tři minuty před koncem k nim ovšem ještě přidejte mrazený hrášek. Základ sceďte, zchlaďte studenou vodou a nechte chvíli odpočívat. Do mísy nadrobte sýr feta, doplňte omytou rukolu a pokrájené olivy. V mističce rozmíchejte šťávu z citronu se solí, pepřem a olejem. Všechny tři části smíchejte a podávejte.

Tip na vylepšení:Přidejte kousky pancetty nebo parmské šunky.

Těstoviny s rajčaty, bazalkou a okurkou

Na 4 porce potřebujete: 300 g menších těstovin, 250 g cherry rajčátek, 8 lžic černých vypeckovaných oliv, ½ salátové okurky. Na zálivku:pažitku, bazalku, 8 lžic olivového oleje, 4 lžicí vinného octa, sůl, pepř, stroužek česneku

Foto: Mona Martinů

Skvělá dobrota zabalená na cestyFoto: Mona Martinů

Postup:Těstoviny připravte podle návodu, sceďte je a nechte vychladit. Do mísy nakrájejte rajčátka, olivy i okurku. Zálivku si připravte stranou, stačí smíchat 2 lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce nasekané bazalky, olej, ocet, sůl, pepř a prolisovaných česnek. Všechny části propojte a je hotovo!

Tip na vylepšení:Přidejte drobně nakrájenou banánovou šalotku. Dodá salátu říz!

Salát se špenátem a čedarem

Na 4 porce potřebujete: 50 g směsi ořechů, 150 g baby špenátu, 100 g čedaru, 300 g těstovin fussilli. Na zálivku:4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, sůl, pepř

Foto: Mona Martinů

Pražené ořechy pozvednou každý salátFoto: Mona Martinů

Postup:Těstoviny nachystejte podle návodu na obalu, sceďte je a nechte vychladnout. Ořechy opražte na pánvi bez tuku. V misce vidličkou propojte olej, ocet, sůl i pepř na zálivku. Do velké mísy pak dejte ořechy, špenát, nakrájený čedar, těstoviny i zálivku. Promíchejte a je hotovo!

Tip na vylepšení:Klasické ořechy nahraďte piniovými.

Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

A jaké těstovinové saláty máte vyzkoušené vy? Přidejte je do diskuse nebo do rubriky Vaše recepty!

Reklama

Načítám