Hlavní obsah

4 tipy, jak při oblékání šetřit přírodu

Foto: CityZen s.r.o.

Foto: CityZen s.r.o.

Odhodláváte se ke změně nakupovacích návyků směrem k udržitelné módě? To vám jen chválíme a poradíme, jak na to.

Článek

Na trhu už je naštěstí k mání oblečení vyrobené s respektem k přírodě. Trend „zelenějších“ šatníků podporuje třeba chrudimský start-up CityZen®, který vymyslel unikátní úpravu bavlny.

1. Zvolte kvalitu namísto kvantity

Ať se nám to líbí, nebo ne, módní průmysl patří mezi hlavní světové znečišťovatele. Chcete-li pomoci životnímu prostředí, investujte do kvalitního oblečení, které vydrží dlouho ve skvělé kondici, takže nebudete muset kupovat stále nové a nové kousky. Tak například jedno nepropotitelné triko CityZen nahradí v šatníku několik obyčejných triček. Chytrá trika CityZen totiž ani při intenzivním nošení a praní nemění tvar a barvu, jejich životní cyklus je velmi dlouhý. Navíc jsou 100% recyklovatelná.

2. Perte méně často a při nižších teplotách

Až 80 % negativního dopadu oděvů na přírodu souvisí s jejich praním – problémem je vysoká spotřeba vody, energie a také škodlivé látky obsažené v běžných pracích prostředcích. Doporučení? Perte méně často. Mnohé z vás jistě namítnou, že tahle rada neobstojí, když triko smrdí, je špinavé a propocené. Řešení nabízejí trika CityZen. Není na nich vidět pot, jsou odolná vůči ušpinění a skvrnám, nemačkají se, snižují tělesný zápach. Vydrží tedy mnohem déle bez praní. A když už skončí v pračce, stačí jim nižší teplota. Nepotřebují aviváž ani žádné přípravky na skvrny a už vůbec ne sušičku, což je další obrovský žrout energie.

Foto: CityZen s.r.o.

Díky unikátní technologii triko CityZen nepropotíte a je odolné vůči skvrnámFoto: CityZen s.r.o.

3. Preferujte oblečení z přírodních materiálů

Velkou škodu umí v přírodě napáchat mikroplasty, které se při praní uvolňují z oděvů ze syntetického materiálu. U přírodních materiálů, jako je 100% bavlna použitá třeba právě při výrobě trik CityZen, toto riziko nehrozí. Nepropotitelnost trik je dána speciální úpravou, kterou CityZen® vyvinul a používá jako jediný na světě. Triko díky ní neodvádí pot na povrch látky, ale zachytí ho na vnitřní straně, kde ho rozprostře do velké plochy. Materiál je dokonale prodyšný a velmi rychle schne.

Podívejte se, jak funguje triko CityZenVideo: CityZen® s.r.o.

4. Nakupujte u lokálních výrobců

Globální značky často přepravují své zboží k zákazníkům přes půl planety, což výrazně zvyšuje jeho uhlíkovou stopu. A to je důvod, proč dávat přednost nezávislým lokálním značkám. Trika CityZen pocházejí z Chrudimi, jejich výroba probíhá zcela v režii českých švadlenek. Na rozdíl od anonymních prodejců v CityZen® se svými zákazníky aktivně komunikují. Ostatně, přečtěte si reakce spokojených majitelů triček CityZen. V e-shopu CityZen jsou na výběr pánská trička i polokošile, dámská trička různých střihů a barev (ve velikostech S–6XL) a také trička šitá na míru. Všechna jsou eco-friendly, mají řadu praktických vlastností a dlouhou životnost.

Reklama

Načítám