Hlavní obsah

5 cviků, které vás zbaví nadbytečných kil z dovolené!

Foto: Jakub Jurdič

Instruktorka Lucie Adamcová si pro vás připravila krátkou sestavu cvikůFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrátili jste se po dovolené odpočaté, ale s pár kily navíc? Máme pro vás několik cviků, které vám pomohou se jich zbavit. Zkusíte je?

Článek

Léto jste si užily se vším všudy, a teď se tak úplně nemůžete vejít do kalhot... Může za to vaše dovolená all inclusiv? Klid, zvládnete je dát dolů. A nemusíte hned běžet do tělocvičny. Máme pro vás pár cviků, které vám pomohou. Stačí vám si najít příjemné místo a pár minut času. „Všechny cviky za sebou opakujte desetkrát, pak si dejte minutovou pauzu,“ radí instruktorka Lucie Adamcová z Holmes Place. „Pak udělejte další sérii všech pěti cviků. Ještě jednou zopakujte pauzu a přidejte poslední třetí sérii,“ dodává lektorka. Jdete na to?

1. Kyvadlo

Stojnou nohu mějte lehce pokrčenou, druhou nohu držte s přitaženou špičkou (flex) a hýbejte kyvadlovým pohybem do strany. Trup by se neměl hýbat ani naklánět. Stačí, abyste prováděly pohyb malým rozsahem. Ruce jdou kyvadlově do protipohybu k noze nebo je můžete mít v bok, případně se něčeho držte.

Co se děje ve vašem těle?Posilujete střední a malý hýžďový sval.

Foto: Jakub Jurdič

Při tomto cviku si také můžete dát ruce v bok nebo se něčeho držetFoto: Jakub Jurdič

2. Výpady na lavičku

Pomocí nohy, která je na lavičce, se vyšvihněte nahoru. Velikost lavičky nebo schodu volte podle svých schopností. Koleno přední nohy se nesmí dostat před špičku, aby se nepřetěžovaly vazy v koleni.

Co se děje ve vašem těle?Zpevňujete svaly na zadku a nohách.

Foto: Jakub Jurdič

Půjde vám to lépe, když se dynamicky odrazíte od zeměFoto: Jakub Jurdič

3. Pánevní most

Ležíte zády na podložce, nohy jsou na šířku pánve a pokrčené. Zvedněte pánev nahoru. V této pozici zůstaňte a střídavě zvedejte nohy nahoru. Úhel v koleni zůstává a pohyb je veden z kyčle. Pánev by vám neměla padat, ani byste se neměly kroutit.

Co se děje ve vašem těle? Zapojujete břicho, záda, zadek i nohy.

Foto: Jakub Jurdič

Pohyb je plynulý, žadné krouceníFoto: Jakub Jurdič

4. Šikmé břišní svaly

Posaďte se, zády se opřete o lavičku nebo o předloktí. Pokrčte a zvedněte nohy. Obě nohy vytočte do strany a malinko přitáhněte blíž k tělu, stejný pohyb opakujte na druhou stranu. Nohy nenatahujte, abyste zbytečně nepřetěžovaly záda a nebolela vás.

Co se děje ve vašem těle?Posílíte si šikmé břišní svaly.

Foto: Jakub Jurdič

Zpevněte střed těla, ať se neprohýbáte v bedrechFoto: Jakub Jurdič

5. Triceps bokem

Sedněte si na bok, nohy nechejte lehce pokrčené, opřete se o jednu ruku, stáhněte ramena a narovnejte se v zádech. Loket opřené ruky pomalu krčte směrem za tělo a zpět natáhněte. Nezvedejte u toho rameno této ruky.

Co se děje ve vašem těle?Zapojuje se triceps, který si tím zpevníte.

Foto: Jakub Jurdič

Čím větší rozsah pohybu, tím těžší provedeníFoto: Jakub Jurdič

Připadají vám cviky těžké? Nebo moc lehké? Dejte nám vědět!

Reklama

Načítám