Hlavní obsah

4 prohřešky životosprávy, které ničí váš sexuální život!

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Pokud žijete nezdravě, může se to odrazit i na vašem sexuálním životěFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Ve zdravém těle je nejen zdravý duch, ale i zdravé libido! Naopak prohřešky v životním stylu se podepisují jak na vašem vzhledu, tak i na celkové energii a kvalitě sexuálního života. Co je rizikové?

Článek

Divoké večírky plné alkoholu a cigaret jsou možná ideální šancí pro rychlé získání partnera. Kvalitě vašeho sexuálního života už ale příliš nesvědčí. Spíš naopak.

Špatný životní styl zvyšuje pravděpodobnost špatného sexu. Ať se vám to líbí nebo ne. Jaké prohřešky jsou pro váš intimní život úplně nejhorší?

1. Jste kuřák

Cigaretový kouř obsahuje celé spektrum škodlivin, které negativně ovlivňují veškeré pochody v lidském těle. Oxid uhelnatý snižuje okysličení krve, kvůli čemuž se zvyšuje krevní tlak a mimo to dochází k uzavírání důležitých cév.

Problém to představuje zejména pro muže kuřáky. Tenhle zlozvyk totiž může vést nejen k nemalým problémům s erekcí, ale také ke snížení plodnosti. Podle řady studií je kouření také velmi častou příčinou impotence.

Podívejte se také na článek, který vám odhalí, co se bude dít vaším tělem, když přestanete kouřit!

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Muži, kteří mívají problémy s erekcí, jsou podle odborných studií často kuřáciFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

2. Jíte hodně sladkostí

„Bílý cukr jednak překyseluje organismus, jednak jej oslabuje o cenné minerální prvky jako je zinek, selen, hořčík, draslík,“ říká výživová poradkyně Věra Burešová z Naturhouse.

„Když v těle chybí minerální prvky a důležité vitaminy, cítíte se v první řadě unaveně, máte oslabenou imunitu, což se zpětně zrcadlí na sexuálním životě. Proto je vhodné vůbec nesladit nápoje ani nepít již slazené limonády. Čaj ani kávu není potřeba doslazovat bílým cukrem. Snažte se vyhýbat různým cukrovinkám, dortům, oplatkám, čokoládě, zmrzlinám a tak dále,“ popisuje odbornice.

3. Dostáváte do sebe hodně nezdravých tuků

Pokud vaše strava obsahuje nadmíru nezdravých tuků z různých uzenin, těžkých omáček, přepálených chipsů a podobně, není to vůbec dobré.

„Tato strava nejenže nedodá potřebné živiny, ale navíc přetěžuje trávení, čisticí orgány a vede k nadměrné únavě. Tento typ stravy se nejčastěji vyskytuje ve fastfoodech nebo i v typicky české stravě. Při nadměrné konzumaci tučných jídel si můžete pěkně zadělat na problémy, které pak vedou ke snížené kvalitě sexuálního života, vůbec chuti na sex a také k problémům s reprodukcí,“ popisuje Věra Burešová.

Foto: Bojan Milinkov, Shutterstock.com

Chipsy jsou především zdrojem nezdravých tuků, kterých by v jídelníčku moc být neměloFoto: Bojan Milinkov, Shutterstock.com

4. Máte problém s alkoholem

Pokud si s partnerem dáte večer pár skleniček vína, může to mít na váš sexuální život naopak dobrý vliv! Problém nastává, když neznáte míru.

„Lidé, kteří se napijí přes míru, buď nejsou vůbec schopni sexu, anebo si jej prostě neužijí. Další kategorií jsou pak alkoholici a alkoholičky, kde se dlouhodobá a nadměrná konzumace alkoholu neblaze podepisuje na jejich celkovém zdravotním i psychickém stavu,“ říká Věra Burešová.

Jaké jsou vaše nejhorší zlozvyky?

Reklama

Načítám