Hlavní obsah

5 známek toho, že vás má muž plnou hlavu

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Slova toho často unesou mnoho, proto si všímejte spíš činůFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Randíte, jste zamilovaná a doufáte, že tohle konečně vyjde. Že tenhle muž vás skutečně miluje, jste pro něj důležitá, jednoduše vás má plnou hlavu. Víme, podle čeho to můžete poznat!

Článek

Může vám šeptat něžná slůvka, vyznávat vám lásku, zahrnovat vás dárky, přesto to nemusí nic znamenat. Všímejte si méně viditelných věcí. Tohle je pět známek toho, že vás má muž plnou hlavu.

Pamatuje si

Před měsícem jste mu vyprávěla drobnou historku ze svého dětství? Prozradila jste mu jméno své první školkové lásky? Nebo jste mu říkala, co si myslíte o politické scéně, uprchlické krizi nebo třeba o registrovaném partnerství? Muž, který vás miluje, si to bude pamatovat, možná ne s naprostými detaily (na ty někteří muži nemají vlohy), ale v obraze bude.

„Tenhle muž vám naslouchá, zajímá ho to, o čem mluvíte, v daný okamžik je tam skutečně s vámi i svou myslí,“ říká terapeutka pro děti rodiny a mezilidské vztahy Lucie Mucalová.

Nejde mu jen o to přežít rande a pak s vámi skončit v posteli. Nemyslí při schůzce na práci, na to, že musí dát auto do servisu, ani že ta servírka má moc hezký zadek. Myslí jen na vás!

Foto: bondart, Shutterstock.com

Zájem se pozná především tím, že vás protějšek skutečně vnímá, je myslí s vámiFoto: bondart, Shutterstock.com

Ví, co máte ráda

S prvním bodem souvisí i fakt, že muž, který vás poslouchá a vnímá, se také pídí po tom, co máte ráda. Po čem toužíte, jaké máte sny, co vám udělá radost.

Proto moc dobře ví, že růže nesnášíte, zato lilie vás potěší. A že když čokoládu, tak jedině tu s oříšky. Stejné je to i s výlety či plánováním schůzek. Nepozve vás do kina na horor, protože ví, že se nerada bojíte. Svůj zájem dává najevo i činy! „Znamená to, že jste pro něj na předních příčkách v jeho žebříčku hodnot, že vám věnuje pozornost. Navíc se v tomto případě kromě pozornosti projevuje i silná dávka empatie,“ říká koučka partnerských vztahů Hana Wolf ze Školy pro ženy.

Ptá se

Když vás někdo zajímá, snažíte se o něm co nejvíc dozvědět. A nejlepším způsobem je s ním mluvit, ptát se ho na vše, co vás zajímá. Takže pokud vás má muž plnou hlavou, dělá to stejně.

Jednoduše chce vědět, co si myslíte o tom či onom, co se vám líbí a co ne, kde jste byla, a kam byste se ráda podívala. Jaký jste měla den, jak se cítíte a podobně. „Znamená to, že nemá potřebu být středem vesmíru, uvědomuje si, že pokud vás bude zahlcovat jen svými problémy a věcmi, nebudete šťastná. Každý člověk totiž rád sdílí příhody ze svého světa, a pokud se vás na ně partner sám ptá, můžete si gratulovat,“ tvrdí Hana Wolf.

V případě otázek ale buďte malinko ve střehu, jsou fajn a prospěšné, ale nesmí vás vyčerpávat. Musíte cítit, že jde o zdravý zájem, nikoli o snahu vás kontrolovat.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Ví, co máte ráda? A když je s vámi, má oči jen pro vás? Super!Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Oční kontakt

Když je s vámi, má oči jen pro vás. Tedy nadneseně řečeno. Faktem ale je, že oční kontakt je důležitý, opět značí zájem.

„Když muž udržuje oční kontakt a nekouká například po jiných ženách, je jasné, že ho zajímáte. Ale ani oční kontakt by neměl být stoprocentní, nebylo by vám to příjemné. Zdravá a únosná míra je zhruba 50 až 75 procent, abyste se necítila jak pod rentgenem či při výslechu,“ upřesňuje Hana Wolf.

Ozývá se

I když zrovna nejste spolu, pošle vám milou textovku nebo zavolá. „Je to nejen milé, ale je to i důkaz toho, že mu přicházíte na mysl, i když nesedíte zrovna vedle něj,“ říká Lucie Mucalová. Pokud to opět nezavání spíš snahou o kontrolu a zpráv a telefonů není až příliš, buďte šťastné. Užívejte si tuhle mužskou iniciativu a oplácejte stejnou mincí.

„Ozvěte se i vy, nenechejte muže v domnění, že by se měl výhradně ozývat on. Žádný muž totiž nechce mít pocit, že se vnucuje,“ radí Hana Wolf.

Všímáte si ještě něčeho jiného? Co je podle vás známka opravdového zájmu?

Načítám