Hlavní obsah

Trendy rtěnky: Tyhle barvy se teď nosí!

Foto: Jakub Jurdič

Šest trendy odstínů rtěnek vám představí vizážistka Janka LetkováFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minimálně jednu má ve své sbírce asi každá. Většina z nás ale rtěnku nenechá o samotě dlouho. Chcete té vaší (případně těm vašim) pořídit kamarádku? Inspirujte se šesti nejžhavějšími odstíny sezony!

Článek

Se rtěnkou je to podobné jako s čokoládou – jakmile jednou propadnete jejímu kouzlu, dáte ji jen těžko z ruky. Zatímco v jemném provedení vaše líčení jen doplní, na výrazných rtěnkách můžete celý look rovnou postavit. A protože víme, že rtěnky vypadají v tubách vždycky trochu jinak než na rtech, představíme vám několik odstínů přímo na modelce Natálce. Inspirovat se můžete i samotným líčením, které pro vás vytvořila vizážistka Janka Letková.

Svěží růžová

Foto: Jakub Jurdič

V hlavní roli: Rouge Ecstasy Lip Color, Giorgio Armani, odstín 504 FleshFoto: Jakub Jurdič

Patříte do fanklubu jemných „růžovek“? I na podzim se objeví spousta zajímavých odstínů, které stojí za to otestovat. „Trend růžových rtů se přenesl i do podzimních měsíců. A není divu, že je tak oblíbený. Růžová působí jemným, svěžím a tak trochu dívčím dojmem,“ říká vizážistka Janka. Vyzkoušet můžete celou škálu odstínů – od rtěnek se studeným nádechem až po ty, které lehce přecházejí do oranžova. Ty vizážistka doporučuje hlavně tmavším typům. Právě růžová je navíc ideální kandidátkou na běžné, každodenní nošení.

Efektní perleťová

Foto: Jakub Jurdič

V hlavní roli: Color Sensational, Maybelline, odstín Peach Pearl 612Foto: Jakub Jurdič

V kurzu budou i rtěnky s pořádnou dávkou perletě. Nosit je můžete na den, ale jak ukazuje naše vizážistka Janka, i na večer: „Perleťová rtěnka v tělovém odstínu totiž zafunguje i jako doplněk k výrazně nalíčeným očím. Navíc bude slušet bez rozdílu všem.“

Odstíny čokolády

Foto: Jakub Jurdič

V hlavní roli: Bobbi Brown, odstín 15 ChocolateFoto: Jakub Jurdič

Pro podzim jsou typické tmavší odstíny, mezi kterými nesmí chybět čokoládová. Ani tady nemusíte zůstat u do puntíku stejného tónu, pohybovat se můžete od světlých, téměř až tělových odstínů po tmavou výraznější variantu. „Začátečnice mohou nechat dominovat rtěnku, pokud si ale chcete s líčením více pohrát, můžete čokoládové rty zkombinovat se zeleně nalíčenýma očima,“ doporučuje vizážistka. Podobný look je samozřejmě vhodný zejména na večer.

Nadčasová červená

Foto: Jakub Jurdič

V hlavní roli: Make Up For Ever, odstín Moulin RougeFoto: Jakub Jurdič

Barva, kterou všechny ženy obdivují, ale zdaleka ne všechny si na ni troufají. Červená je zkrátka nepřehlédnutelná a spolu s precizními linkami vytváří nadčasový glamour look. „My jsme použili studený odstín do modra, pokud vám ale více svědčí teplé odstíny, nebojte se zkusit rtěnky, které přecházejí téměř až do oranžové,“ radí vizážistka.

Sytá vínová

Foto: Jakub Jurdič

V hlavní roli: Rouge Shine, Sephora, odstín 44Foto: Jakub Jurdič

Za podzimní klasiku, která ale nepřestává bavit, by se dala označit vínová. Pokud se rtěnkami začínáte, nechte ji zazářit a s ostatními líčidly šetřete. Že se odvážnějších kombinací nebojíte? Zkuste líčení v barvě. „Při večerním líčení můžete použít bordó nejen na rty, ale i v podobě stínů na oči,“ doporučuje vizážistka Janka.

Módní nude

Foto: Jakub Jurdič

V hlavní roli: MAC, odstín MythFoto: Jakub Jurdič

Trendy jsou také tělové „nude“ odstíny, od těch nejsvětlejších, kdy jsou rty zesvětlené a téměř se ztrácejí až po rtěnky, které se blíží k bronzovým a hnědým tónům. „My jsme zvolili opravdu světlou variantu, která ideálně doplní výrazně nalíčené oči,“ říká vizážistka. Použít ji můžete v podstatě ke každému nápadnějšímu looku. Nude je také poměrně univerzální, v malé obměně sluší téměř všem.

Na který odstín nedáte dopustit vy? Nebo dáváte přednost jemným leskům? Napište nám!

Načítám