Hlavní obsah

7 módních tipů, jak v rozpáleném městě přežít letní vedra

Foto: Profimedia

Léto v pohodě a stylově? Čtěte dál...Foto: Profimedia

Reklama

Léto je tu a vy byste se na něj měly řádně připravit. A proto pro vás máme pár zaručených tipů, díky nimž zvládnete i ty nejtropičtější dny v roce se stylem a grácií.

Článek

Chcete být v létě trendy, ale zároveň být v horkých dnech na vše připravené? Pak se vám budou hodit naše tipy, které jsou na jedné straně praktické, na té druhé velmi stylové.

1. Ramena ven!

Kdy jindy odhalit a ukázat ramena, než v létě? A tuto sezonu je to obzvlášť v kurzu. Vršky „off-the-shoulder“ vypadají nesmírně žensky, dodají vám kapku romantiky a jemnosti, navíc jsou vykukující holá a opálená ramena opravdu sexy. Kombinujte je podle libosti, ale čím větší kontrast, tím lépe.

Náš tip: Aby vám v horku top příliš neklouzal z ramenou dolů, sepněte látku z vnitřní strany zapínacím špendlíkem. Udržíte tak vše na svém místě.

Foto: Archiv firem

Tuto sezonu jsou odhalená ramena maximálně in! Na foto (zleva): Zara, 599 Kč, ASOS, 1068 KčFoto: Archiv firem

2. (Nejen) účes stále drží!

Lak na vlasy je skvělý vynález. Udrží váš účes ve formě, funguje skvěle proti statické elektřině, takže zabrání jak nepříjemnému poletování vlasů, tak i přilepené sukni na vašem těle a je výbornou prevencí ve chvíli, kdy se vám začne dělat oko na punčoše.

Foto: Archiv firem

Záchrana za každého počasí i situace. Na foto (zleva): Kérastase, 384 Kč, L'Oréal Professionel, 179 KčFoto: Archiv firem

3. Na vysoké noze!

Snad každá žena básní o dokonalém páru lodiček. O takových, které lahodí oku, ostatní z nich nebudou moci spustit oči a to nejdůležitější, bude se v nich dát chodit od rána až do večera.

Skvělým lodičkovým pomocníkem je obyčejná náplast, jíž oblepíte třetí a čtvrtý prst na každé vaší noze. Právě díky takové maličkosti zmírníte bolest a tlak v chodidlech.

Foto: Archiv firem

Dokonalých bot není nikdy dostatek. Na foto (zleva): Mango, 599 Kč, Baťa, 999 KčFoto: Archiv firem

4. Aby bílá bílá byla!

Bílé tenisky jsou věc, které vám v botníku rozhodně chybět nesmí. Hodí se ke sportovnímu outfitu, ryze pracovním kouskům i k romantickým šatům. Jen ta jejich barva...

K jejich nákupu nikdy nezapomínejte přibalit čisticí gumu (seženete v každé prodejně bot). A kdyby náhodou nebyla k mání, lehce si poradíte i s klasickým octem. Nalejte trochu na hadřík a jemně čistěte. Tenisky budou zase jako nové.

Foto: Archiv firem

S bílými teniskami nikdy nešlápnete vedle. Na foto (zleva): Adidas Originals, 2699 Kč, Baťa, 299 KčFoto: Archiv firem

5. Sbohem, skvrny!

Kombinace bílého trika, horkého počasí a potu není ta nejlepší. A my víme, že třetí jmenovaný dokáže udělat s oblečením pěknou paseku. Umíchejte si doma zázračný koktejl z vymačkané citronové šťávy a vody, vlejte do rozprašovače a zaútočte na žluté skvrny, které se díky potu tak rády tvoří.

Foto: Archiv firem

Svěží bílá barva k létu patří. Na foto (zleva): H&M, 249 Kč, Answear, 319 KčFoto: Archiv firem

6. Odlehčete si!

Tak jako tuto sezonu odhazujete těžké materiály a volíte ty, co jsou vzdušné jako pírko, v létě zapomeňte také na kosmetické přípravky, které mají hutnou konzistenci, pomalu se vsakují do kůže nebo mají příliš krycí efekt. Nechte své tělo dýchat. Na tělo aplikujte jemné emulze a na obličej lehoučký make-up. Zkrátka čím méně, tím lépe.

Foto: Archiv firem

V lehkých materiálech se budete cítit svěže. Na foto (zleva): Mango, 599 Kč, Answear, 669 KčFoto: Archiv firem

7. Prosíme, (ne)zouvejte se!

Už jste někdy zkusily po celodenním nošení svoje boty zavřít do mrazáku? Pokud ne a rády byste se na návštěvách zouvaly bez studu a strachu z nepříjemného odéru, tato vychytávka rozhodně stojí za to. Mráz účinně zlikviduje všechny bakterie a zápach, který se během celodenního nošení tvoří.

Foto: Archiv firem

Mráz vám pomůže odstranit zápach z jakékoli letní obuvi. Zkuste to! Na foto (zleva): Reserved, 799 Kč, Baťa, 599 KčFoto: Archiv firem

A jaké jsou vaše tipy na stylové léto v rozpálené městské džungli?

Reklama

Související témata:

Načítám