Hlavní obsah

7 příznaků toho, že máte našlápnuto k nevěře. Odoláte?

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Hrozí vám, že se dopustíte nevěry? Zamyslete se nad možnými příznaky!Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Má mě rád, nemá mě rád?“ Trhání kopretin už dávno nefrčí, zato nevěra ano. Jak na sobě vypozorovat, že se pomalu, ale jistě schyluje k záletu? Varování je dohromady sedm!

Článek

Sexuolog Radim Uzel říká, že případy naprosté sexuální shody jsou po několika letech společného soužití vzácnější než zatmění slunce. Podle něj to tedy znamená, že prakticky každý člověk se ve svém životě setká s nevěrou, a pokud se sám nezařadí do zástupu nevěrníků, bude tímto jevem zasažen ve svém nejbližším okolí. Říkáte si, že vy jste z obliga? Nikdy neříkejte nikdy!

Jako rána z čistého nebe

„Když jsem nastoupila do nové práce, padla jsem si do oka se svým kolegou. Je zajímavý, chytrý, zábavný a já s ním trávím přes osm hodin denně. Jiskří to mezi námi,“ popisuje nejmenovaná čtenářka, která uvádí, že se s „pracovní verzí manžela“ cítí uvolněnější.

„Mluvíme spolu o věcech, o kterých vlastní partner ani neví. Připouštím, že jsem docela naměkko. Doma to ideální není, ale manžela stále ráda mám. Pořád váhám, jestli tu záležitost v práci pustit dál, jako myslím k sexu,“ narovinu přiznává „anonymka“. Schyluje se k nevěře, či nikoli?

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Jak moc flirtujete s kolegou?Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Je těžké zařadit zpátečku!

Odborníci, včetně Gail Saltz, profesorky psychiatrie na newyorské Škole medicíny Weill Cornell, se samozřejmě domnívají, že ano. Právě tato experta pro zdravotní portál Web MD uvádí, že mnohé z těchto a jim podobných citových záležitostí se přesouvají do oné roviny sexuálních záležitostí.

„Lidé něco takového dělají proto, že jim doma něco chybí. Touží cítit se dobře, chtějí být pochopení a žádaní. Vlastně je to jako s bonbony. Doma máte zeleninu, ale přijdete třeba do té práce, a tam se podávají bonbony. Co si vyberete?“ přirovnává profesorka a dodává, že kolikrát je emocionální záležitost horší než ta sexuální.

Dobře, o nevěře se toho ví už dost, ale jak by člověk sám na sobě mohl poznat, že překračuje bezpečnou hranici? Gail Saltz vyjmenovává sedm červených vlajek, které upozorňují na to, že i vy máte našlápnuto k nevěře jako hrom!

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

A co platonické láska? Nemyslíte stále na někoho jiného, než koho máte doma?Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Varování na sedm způsobů

  1. Paralelnímu vztahu věnujete emocionální energii. S novým objektem sdílíte naděje, sny i činnosti, které vás ve skutečnosti připojují k partnerovi. Proč muž v práci ví, co milujete na flirtování, randění nebo sexu, když o tom „ten doma“ nemá ani tušení? Na jedné straně se sbližujete, na té druhé odcizujete… Asi není potřeba dodávat, která strana je která.
  2. Pro platonickou lásku se můžete rozdat. Zastáváte se muže v této pozici a chcete si u něj vysloužit dobré mínění.
  3. Vytváříte příležitosti, jak trávit čas společně. Přesčas, nabídka pomoci, práce na společném projektu, navštěvování míst, která má on rád. Ještě pořád vám to přijde v normě?
  4. Máte pocit viny, když vás partner nebo manžel zahlédne pohromadě. Podvědomí ví, co děláte, akorát rozumu to ještě nedošlo!
  5. Stěžujete si na současný vztah. Tak potřebujete sami před sebou obhájit, že děláte něco, co se asi nemá…
  6. Komunikaci s potenciálním milencem držíte v tajnosti. E-maily, telefony, esemesky. Radši mažete, aby si náhodou někdo něco nemyslel? Pokud máte čisté svědomí, tak to přece není třeba, ne?
  7. Začínáte cítit emocionální závislost. Když toho nového den nevidíte, je vám smutno. Najednou zjišťujete, že ho potřebujete k současnému životu, ale zatím vás svírá chaos a splašené emoce.

Co s tím, pokud se ve vyjmenovaných bodech poznáte? Odborníci radí, aby se prvním krokem stalo zjištění, proč k něčemu takovému vůbec došlo. Je třeba jít ke kořenům problému a navrhnout řešení – klidně i manželskou poradnu. Pokud to neuděláte, tak na 90 % skončíte v náruči někoho jiného.

A co vy, už jste někdy byli nevěrní?

Reklama

Načítám