Hlavní obsah

8 signálů, že si zasloužíte lepšího muže. Pasují na vašeho partnera?

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Mohla by to být láska? Možná ano, možná ne. Koneckonců záleží na tom, co mužům dovolíte. Rozeznáte, kdy se k vám chovají nevhodně, nebo dokonce hrubě? Tyhle signály nevěstí nic dobrého!

Článek

Psycholožka, která si vůči ženám nebere servítky? To je americká terapeutka Laura Schlessinger, podle níž muži nejsou ti, kdo vás ničí. „Ničíte se samy. Jste nešťastná se svým partnerem? Dejte se dohromady a najděte si lepšího. Vypořádejte se se svým malým sebevědomím. Řešení je tak prosté,“ uvádí v jedné ze svých knih s tím, že ženy si často komplikují život špatným výběrem partnera. Které indicie prozrazují, že i vy si zasloužíte lepšího? Tenhle osmibodový seznam sestavený sexuálním koučem Seanem Jamesonem z irského Dublinu vám možná radost neudělá. Nebo ano?

1. Má čas jen na sex

„Chlápek, který si na vás udělá čas, jen když chce sex, počítá s tím, že až se objeví kdosi vhodnější pro vztah, dostane před vámi přednost,“ popisuje zmíněný kouč. Budete to tolerovat? Záleží na vás! Jedinou výjimkou je dohoda typu „přátelé s výhodami“, tedy stav, kdy si i vy děláte čas jen v případě touhy po sexu. Na druhou stranu, taková dohoda se může lehce vymknout kontrole.

2. Je nemožné ho kontaktovat

Čekáte strašně dlouho na odpověď? Trvá dny i týdny, než vám „pípne“ pár slovíček? Evidentně nejste pro takového muže prioritou – a to bez ohledu na to, jestli se vymlouvá na práci nebo nemocné rodiče. Tyhle pohádky ať vypráví jiným!

3. Nechce vás seznámit s nejbližšími

„Se svými nejbližšími partnerku seznamujete tehdy, když to s ní myslíte vážně a cítíte se citově zainteresovaní. V případě, že žádné emocionální souvislosti neexistují, není důvod míchat jedno s druhým,“ dál popisuje Sean Jameson. Takže: znáte už jeho nejlepšího kamaráda nebo matku?

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Seznámil vás se svými přáteli? Anebo to pro něj nic neznamená...Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

4. Nemluví o budoucnosti

Dávejte si pozor i na „ich formu“. „Já plánuji, že pojedu do ciziny.“ A kde je ono „my“? Takový muž s vámi evidentně nepočítá. Zvlášť jestli se ani nezajímá, jak budoucnost vidíte právě vy. Jeho svět totiž nemá co do činění s tím vaším. Patrně i v tomto případě si zasloužíte lepšího muže.

5. Neplní sliby

Čestní a také zamilovaní lidé se snaží dostát svým slibům. Pokud má Marek, Petr nebo Lukáš v tomto směru „máslo na hlavě“ (poněkolikáté za sebou), buďte ve střehu. Může se dostavit zklamání. Zase tak moc vás totiž „nežere“…

6. Je mu jedno, co si myslíte

Udělá chybu a ani se neomluví. Také nechce nic vysvětlovat, netouží se ospravedlnit, mává rukou a říká: „Ále, vždyť mně je to jedno.“ „Ani tady to na nějakou závratnou budoucnost nevypadá. Pro takového člověka, pro kterého váš názor nebo postoj není důležitý, znamenáte méně, než si myslíte,“ dál popisuje Sean Jameson s tím, že osoba, která s vámi být chce, se snaží efektivně komunikovat – a respektuje svoji polovičku. (Pochopitelně i fyzicky, což znamená, že se neuchyluje k nějakému násilí.)

7. Dívá se po jiných

Vaše sympatie ještě nevychladly, ale on už se otáčí za každou sukní, která projde kolem? Je fascinován. Bohužel ženami jako takovými. A možná i svobodou. Ještě stále máte pocit, že tohle chcete? (Trpělivost v tomto případě růže nepřináší.)

8. Říká, že nechce mít vztah

Ne, nepodléhejte hloupým nadějím, že si to třeba rozmyslí. Když muž potká ženu, u které cítí, že je to ta pravá, nepouští ji a rozhodně neříká, že na vztah není připraven nebo že potřebuje čas. Setkáte-li se s podobnými výroky, je ve vašem nejlepším zájmu takovému muži věřit. Myslí to vážně, na to vezměte jed!

A podle čeho právě vy rozpoznáte, že daný muž pro vás není ten pravý? Myslíte, že i vy si zasloužíte lepšího?

Reklama

Načítám