Hlavní obsah

Anální sex? Vylepšete ho!

Foto: Thinkstock

Bez souhlasu druhé strany to, pánové, nepůjdeFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte vyzkoušet anální sex, ale nevíte, jak začít? Postačí vám 7 dní, aby vás tahle praktika nadchla, nebo nadobro odradila. Vyzkoušejte naše cvičení, se kterým objevíte nepoznané! Pokročilí milenci zase ocení naše tipy na maximální vylepšení této praktiky!

Článek

Hodně dvojic koketuje s myšlenkou zkusit v posteli něco jiného, neotřelého. Anální sex prostě láká, i když ruku na srdce – více k němu tíhnou muži. Lze se tedy právem domnívat, že minimálně jednou za život (a to se držíme hodně při zemi), se setkáte s milencem, který bude trvat právě na této praktice. Máte z ní strach? Nebo si naopak již dlouho užíváte análního sexu, ale toužíte ho nějakým způsobem okořenit? Pak pro vás máme pár tipů, jak si ho ještě víc užít!

Anál? Dá se natrénovat!

Dá se říct, že klíč k minimálně uspokojivému sexu přezdívanému řecký, je ve vytrénování obou svěračů konečníku, které umožňují průchod vstupujícím objektům. Ovšem aby to nebylo tak jednoduché, tak svým vlastním přičiněním lze ovládat pouze jeden svalový prstenec (ten, kterým zadržujeme velkou potřebu). Druhý sval neboli svěrač pracuje tak, že se při tlakovém podráždění automaticky sevře. Je proto třeba mít na něj „grif“, aby se v případě potřeby uvolnil, čímž se anální sex nestane bolestivým.

Foto: Thinkstock

Příjemné chvíle se mohou změnit v noční můruFoto: Thinkstock

Cvičení pro lepší prožitky. Již za 7 dní!

Jack Morin, psycholog a autor knihy Anální potěšení a zdraví, doporučuje pro nácvik uvolnění svalstva análních svěračů opravdu vychytaný postup. Pro jeho popis zvolíme model imaginárního páru, ve kterém muž je aktivní – vstupující – žena pasivní – přijímající. V žádném případě tím nechceme nikoho diskriminovat ani vylučovat! Nakonec, může to být i obráceně. (A sexuální orientace dotyčných je nám taky fuk.)

Jak na to?

Nyní ale k samotnému cvičení: Po dobu sedmi až deseti dnů si muž každý večer důkladně umyje prst a smočí ho v dávce lubrikantu, načež ho vsune do konečníku partnerky. Postupuje jemně, nepospíchá a neškrábe! Zároveň se soustředí, aby prst nenarážel na silnější odpor, čili nepůsobil své milé bolest. (Pro klid v duši se doporučuje použít chirurgické rukavice nebo kondom. Větší možnost poranění zvyšuje riziko přenosu pohlavních chorob, včetně viru HIV.)

Muž by si měl vyzkoušet ohnout svůj (pravděpodobně) prsteníček špičkou ke kostrči své milé, neboť tak opisuje kontury rekta. Žena s prstem uvnitř střídavě na prst tlačí a povoluje, řádově několik minut. A totéž dělá i druhý den, třetí, čtvrtý… Až si na objekt ve svém zadečku zvykne, a co víc: bude jí to příjemné. Pokud ne, nemá smysl se o anální styk pokoušet! (Muž by si měl počínat opatrně, stimulovat tuto oblast, která je erotogenní zónou u obou pohlaví, jemně. Jestliže si žena není jistá, zda do toho chce nebo nechce jít, mnohdy pomáhá informovanost. Dvojice by měla mít potřebné znalosti o bezpečné technice, po ruce dostatek lubrikantu nebo prezervativ. Čím víc se toho o análním sexu ví, tím spíš se odstraní předsudky a psychický blok.)

Co je dobré vědět?

Přijímající každopádně musí s postupem souhlasit. Je dobré nechat ho při pocitu, že má situaci pod kontrolou, i když je v pasivní roli. Stačí se jen v průběhu ptát, zda je vše v pořádku, jestli aktér nemá přitlačit, nebo naopak zbrzdit…

Kdy je klystýr nutností?

Jelikož ženy často podléhají psychickým blokům kvůli vylučování nestrávených zbytků potravy „Ježíši, ještě se ztrapním, až ze mě něco vyleze“, je na místě použít anální výplach nebo klystýr (k tomu určené soupravy jsou k dostání v sexshopu, speciální roztoky v lékárně). Nebojte, za podivíny nebudete, vždyť i těhulky si před porodem takové věci chodí kupovat, a nikdo je přitom nepovažuje za zvrhlé… (V nouzi pomůže i injekční stříkačka bez jehly aplikovaná s dávkou lubrikačního roztoku – takzvaný „krátký střik“.) Rovněž by se hodinu před akcí nemělo nic jíst. Pocit plnosti přece jen nepodporuje erotické vnímání…

S pomůckami je zábava...

Jak na skvělý anální sex?

  • Hodně promazávejte – všechno! I když je sliznice před stykem zvlhčena krémem nebo lubrikantem, pokud koitus trvá delší dobu, sliznice ztrácí svoji vlhkost.
  • Vše, co do konečníku vkládáte, udržujte v čistotě.
  • Nebojte se análních vibrátorů, dild, kolíků či korálů. Nestojí moc a užijete si s nimi hodně zábavy. (Vybírejte ale pečlivě. Umělé údy by měly mít zakřivený tvar nebo být ohebné kvůli anatomii těla.)
  • Anální kuličky kupujte pouze gelové nebo silikonové. Ty odlévané z plastu mohou mít po vytažení z formy ostřejší lemy.
  • Masáž anální krajiny a stimulace vnějších partií v okolí řitního otvoru (prsty či vibrátorem) přináší skvělé výsledky, co se do uvolnění týče. Postupujte stejně jako při masáži čehokoli jiného: tlačte prsty, provádějte krouživé pohyby, hnětejte, užívejte a myslete na to, že konečník ženy bývá užší než konečník muže.
  • Jakmile ucítíte bolest, tak s veškerými análními aktivitami přestaňte! Znamená to, že nejste uvolnění nebo daný postup pronikání není správný.
  • Do ničeho se nenuťte: „Pokud člověk v sexu sám sebe nebo toho druhého nutí k čemukoli, co necítí jako skutečnou potřebu, následky mohou být jen negativní,“ uvádí sexuolog Petr Weiss.

Tak na to myslete! A napište nám do diskuse, zda máte s análním sexem zkušenosti, či se mu bráníte zuby nehty!?

Související témata:

Načítám