Hlavní obsah

Ani plus size móda nemusí být nudná! Které kombinace stojí za zkoušku?

Foto: Jakub Jurdič

V roli modelky můžete obdivovat krásnou Charlotte KrajčoFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Záplavu beztvarého oblečení, které schová každičký centimetr těla, rozhodně nečekejte. V případě oblých křivek totiž razíme úplně jinou teorii – ani plus size móda by neměla být nudná! Souhlasíte?

Článek

Pokud přikyvujete hlavou, určitě si přijdete na své. Oblékání plnější postavy by neměla být jen kamufláž. Zaměřte se na partie, které se vám na sobě líbí (odpověď, že nic takového není, rovnou zamítáme :-)) a pokuste se je vyzdvihnout. Ignorovat nemusíte ani módní trendy. I mezi nimi najdete kousky, které vám budou slušet. Už jste si vzaly do kabinky koženou bundu, úzké tmavé džíny nebo prodlouženou vestu?

Úzké džíny povoleny!

Že je tento kousek určený výhradně štíhlým ženám? Dovolíme si nesouhlasit. Tmavé džíny si může v úzkém provedení dovolit většina žen. A navíc, už jste viděly široké kalhoty, které by někomu opticky ubraly na kilech? Pokud máte pěkně tvarované nohy, klidně je ukažte. Pozor, důležitý je také materiál. Slabší, příliš elastické kalhoty by nemusely dělat dobrotu. Považujete spodní část vašeho těla za tu slabší? Pořiďte si džíny s rovným střihem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Marks & Spencer, 1299 Kč), džíny (Marks & Spencer, 1199 Kč), kožená bunda (Marks & Spencer, 8999 Kč), náušnice (Lindex, 99 Kč), kabelka (C&A, 799 Kč), sluneční brýle (Lindex, 299 Kč), kožené boty (Marks & Spencer, 1699 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Barevná kabelka rozzáří každý outfit. Která se líbí vám?Foto: archiv firem

Oblíbená „pouzdrovka“

Fakt, jestli vám bude pouzdrová sukně slušet, úzce souvisí se středem těla, takové širší boky nebo stehna ale nemusí být vůbec na závadu. Nedostatky v oblasti bříška se navíc dají snadno korigovat pomocí stahovacího prádla, ať už mluvíme o vyšších kalhotkách nebo ještě účinnějším body. Nestyďte se je využít!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Marks & Spencer, 1199 Kč), halenka (C&A, 398 Kč), kabát (Marks & Spencer, 3999 Kč), boty (Marks & Spencer, 1399 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Zásobujte se šaty

Jakmile objevíte typ, který vám sedí, máte vyhráno! Ženy, které mají oblé křivky, by se na šaty měly spoléhat co nejčastěji. Klíčový je nejen střih, ale i lehký, postavu kopírující materiál. Plusem je vždy i drobné sepnutí, které zdůrazní siluetu, této role se v našem případě ujal pásek s mašlí. Nikdy ho ovšem příliš neutahujte.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 2199 Kč), kardigan (C&A, 398 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1499 Kč), náramek (Lindex, 299 Kč), boty (Baťa, 1199 Kč), prsten (H&M, 249 Kč/sada)Foto: Jakub Jurdič

Trik s prodlouženou vestou

Hra s délkami plnějším postavám svědčí. Stejně jako dlouhý kardigan u předchozího modelu funguje i vesta, kterou si můžete obléknout přes kteroukoli košili nebo halenku. Tuto dvojku noste třeba s oblíbenými džínami. Úspěch zaručen!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Marks & Spencer, 1099 Kč), košile (Marks & Spencer, 799 Kč), kabelka (Baťa, 1499 Kč), vesta (Marks & Spencer, 1899 Kč), náramek (Lindex, 199 Kč/sada), kožené boty (Baťa, 3599 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Nebojte se proužků

Snad žádný jiný vzor nemá tak špatnou reputaci jako horizontální proužky. Určitě jste slyšely, jak mohou vaší postavě uškodit, tak horké to ale ve skutečnosti není. Mnohem důležitější než vzoreček je totiž střih, materiál a celkové provedení konkrétního kusu. Pokud vám budou šaty sedět, proužek na tom nic nezmění. Okoukat doporučujeme i celkový styling – na běžné nošení k šatům klidně obujte tenisky a ležérní styl podpořte kloboukem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 799 Kč), kabátek (Marks & Spencer, 1799 Kč), kabelka (C&A, 550 Kč), hodinky (H&M, 349 Kč), boty (C&A, 550 Kč), klobouk (Marks & Spencer, 899 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Kombinaci tenisek a šatů milujeme! Které by se vám hodily (nejen) k oblíbeným šatům?Foto: archiv firem

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám