Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jestli jste doteď znali avokádo jen v guacamole, nechte se inspirovat a vyzkoušejte i méně obvyklé varianty jeho úpravy: polévku!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks pórku
  • 1 špetka chilli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 2 ks avokáda
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks limetky
  • 2 lžíce smetany na vaření 33%
  • 2 špetky pepře
  • čerstvý koriandr
Článek

Postup

01.

Očištěný pórek nakrájejte na kolečka a opečte na másle doměkka. Kdo má rád pikantní, přidá i špetku chilli. Přisypte nasekaný česnek a římský kmín a nechte chvilku rozvonět.

02.

Avokádo oloupejte, nakrájejte na menší kousky a přidejte spolu s vývarem a trochou limetkové šťávy (aby avokádo nezhnědlo) k pórku.

03.

Povařte asi 5 minut, poté tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Ochuťte další limetovou šťávou, vmíchejte smetanu a čerstvě mletý pepř a na talíři posypejte koriandrem nebo mátou.

Související témata:

Načítám