Článek
Postup
01.
Zelí (podle jeho kyselosti a vaší chuti) propláchněte, trochu pokrájejte a dejte vařit v přibližně 2 litrech vody spolu s kmínem a paprikou doměkka – trvá to asi 10 minut. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kousky a dejte vařit zvlášť v osolené vodě – kdybyste je vařili v kyselé vodě, na povrchu by zůstaly tvrdé.

Foto: Ondřej Hošt
02.
Párky nakrájejte na kolečka. V pánvi rozpusťte máslo, zaprašte hladkou moukou a usmažte světlou jíšku. Pokud máte čas a chuť, můžete v másle nejdřív osmahnout jemně nakrájenou cibulku, a teprve pak zaprášit.

Foto: Ondřej Hošt
03.
Jíšku vmíchejte do hrnce s uvařeným zelím – voda musí být horká, ale ne vroucí, jinak by jíška udělala hrudky. Přidejte uvařené brambory, které lehce rozšťouchejte, a nakrájené párky a ještě asi 5 minut provařte. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a vodou ze zelí a můžete podávat!