Hlavní obsah
3,5
(8)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte chuť na nějaké poctivé české jídlo, ale nechce se vám strávit půl dne vařením? Pak pro vás máme tip od babičky! Připravte si s ní tradiční jáhly ochucené křupavou slaninou a cibulkou.

10 min.
Příprava
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 350 g jáhel
  • 1 cibule
  • 50 g sádla
  • 300 g anglické slaniny v celku
  • 150 g drobných těstovin
  • sůl
Článek

Postup

01.

Jáhly pořádně propláchněte a v hrnci zalejte takovým množstvím vody, aby sahala asi 2 cm nad ně. Přidejte lžičku soli a přiveďte k varu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Po 10 minutách přisypte těstoviny, podle potřeby přidejte i vodu a dovařte doměkka.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Mezitím na sádle opečte cibuli, přidejte k ní na kostičky nakrájenou slaninu a nechte ji trochu vyškvařit.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Jídlo se tradičně podává tak, že do mísy přendáte jáhly s těstovinami a navrch dáte slaninu s cibulí i s vypečeným tukem.

Reklama

Související témata: