Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte chuť na nějaké poctivé české jídlo, ale nechce se vám strávit půl dne vařením? Pak pro vás máme tip jak od babičky! Připravte si tradiční jáhly ochucené křupavou slaninou a cibulkou.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 350 g jáhel
  • 1 ks cibule
  • 50 g sádla
  • 300 g anglické slaniny
  • 150 g těstovin
    1
    3
  • 1 lžička soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jáhly pořádně propláchněte a v hrnci zalejte takovým množstvím vody, aby sahala asi 2 cm nad ně. Přidejte lžičku soli a přiveďte k varu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Po 10 minutách přisypte těstoviny, podle potřeby přidejte i vodu a dovařte doměkka.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Mezitím na sádle opečte cibuli, přidejte k ní na kostičky nakrájenou slaninu a nechte ji trochu vyškvařit.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Jídlo se tradičně podává tak, že do mísy přendáte jáhly s těstovinami a navrch dáte slaninu s cibulí i s vypečeným tukem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 398,5 kJ
Bílkoviny18,8 g
Tuky27,15 g
Sacharidy62,23 g
Sůl2,31 g
SAFA11,38 g
Vláknina3,64 g
Cukry1,82 g
Související témata:

Načítám