Hlavní obsah

Jáhly se slaninou a cibulkou

Hodnocení:
(4)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Máte chuť na nějaké poctivé české jídlo, ale nechce se vám strávit půl dne vařením? Pak pro vás máme tip od babičky! Připravte si s ní tradiční jáhly ochucené křupavou slaninou a cibulkou.

Ingredience pro:
6 porcí
  • 350 g jáhel
  • 1 cibule
  • 50 g sádla
  • 300 g anglické slaniny v celku
  • 150 g drobných těstovin
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Jáhly pořádně propláchněte a v hrnci zalejte takovým množstvím vody, aby sahala asi 2 cm nad ně. Přidejte lžičku soli a přiveďte k varu.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Po 10 minutách přisypte těstoviny, podle potřeby přidejte i vodu a dovařte doměkka.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Mezitím na sádle opečte cibuli, přidejte k ní na kostičky nakrájenou slaninu a nechte ji trochu vyškvařit.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Jídlo se tradičně podává tak, že do mísy přendáte jáhly s těstovinami a navrch dáte slaninu s cibulí i s vypečeným tukem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama