Hlavní obsah
3,6
(9)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Máte chuť na nějaké poctivé české jídlo, ale nechce se vám strávit půl dne vařením? Pak pro vás máme tip jak od babičky! Připravte si tradiční jáhly ochucené křupavou slaninou a cibulkou.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 350 g jáhel
  • 1 ks cibule
  • 50 g sádla
  • 300 g anglické slaniny
  • 150 g těstovin
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Jáhly pořádně propláchněte a v hrnci zalejte takovým množstvím vody, aby sahala asi 2 cm nad ně. Přidejte lžičku soli a přiveďte k varu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Po 10 minutách přisypte těstoviny, podle potřeby přidejte i vodu a dovařte doměkka.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Mezitím na sádle opečte cibuli, přidejte k ní na kostičky nakrájenou slaninu a nechte ji trochu vyškvařit.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Jídlo se tradičně podává tak, že do mísy přendáte jáhly s těstovinami a navrch dáte slaninu s cibulí i s vypečeným tukem.

Související témata:

Načítám