Hlavní obsah

Vyčarujte si krásnou pleť

Foto: shutterstock.com

Na kvalitu pleti má vliv mnoho faktorůFoto: shutterstock.com

Reklama

Mít tak krásnou pleť bez hlubokých pórů, pupínků a zbytečných kruhů pod očima. A nemuset na sebe každé ráno nanášet vrstvu drahého make-upu, aby nedostatky vaší pokožky zakryl. Přestaňte snít, víme, jak na to! Postačí vám studená voda, pasta na zuby, mléko a med. Ano, dokonalost může být levná!

Článek

Ačkoli dnešní kosmetika už dokáže mnohé nedostatky pleti zakrýt, není nad to, když máte pleť krásnou i bez nalíčení. Pokožka, kterou nezatěžuje make-up či pudr je pak zdravější, protože může lépe dýchat. „Na kvalitu kůže má velký vliv strava, pitný režim, ale i to, zda třeba kouříte anebo se pohybujete v zaprášených prostorách,“ vysvětluje profesionální maskérka a vizážistka Jiřina Brabcová, která nám prozradila pár osvědčených triků, jež znaly a používaly už naše babičky.

Kruhy pod očima: Mléko a med

Mezi známé triky, jak se zbavit kruhů pod očima, patří mléko s medem. Vypijete-li před spaním sklenici mléka s rozpuštěnou lžící medu, ráno by vaše pokožka měla být odpočinutější a více uvolněná. Díky sladkému medu se vám bude lépe spát a ráno se budete cítit plná energie. „Je to známý trik, který dříve patřil také mezi známé vesnické rituály před svatbou. Nevěsta večer před svatebním dnem pila mléko s medem, aby na svůj velký den vypadala co nejlépe,“ vysvětluje Brabcová.

Akné: Drožďová pomazánka

Pokud stále trpíte občasnými pupínky nebo akné, měla byste svou stravu obohatit o kvasnice a vitamin B. Výborné je, pokud se vám podaří kvasnice obsažené třeba ve droždí, spojit i s vajíčkem. To dodává zase pleti elasticitu a pružnost. A protože ideální kombinací droždí a vajíčka jsou drožďové pomazánky, zkuste se ve svém jídelníčku zaměřit na ně. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou, jak se říká. „Pleť dostane potřebný vitamin B z droždí a navíc získá bílkoviny z vajíčka,“ radí Brabcová. A dodává, že receptů na takovou pomazánku je celá řada. Například stačí na oleji jemně osmahnout jednu cibulku na kostičky nakrájenou, pak přidat zhruba 60 gramů nadrobeného droždí a surovinu zpěnit. Nakonec se přidávají dvě vajíčka, mléko a trochu strouhanky na zahuštění. A léčivý zázrak je na světě. Účinky se dostavují již po dvou či třech dnech pravidelné konzumace většího množství droždí. „Stačí jeden krajích chleba s touto pomazánkou za den a poznáte rozdíl,“ slibuje Brabcová.

Foto: shutterstock.com

Na noc vypijte mléko s medemFoto: shutterstock.com

Opary a problémy s koutky: zubní pasta

Pokud vás trápí opary nebo bolavé koutky úst, natřete je večer před spaním zubní pastou. Ta totiž obsahuje fluor, který ničí bakterie, čistí, dezinfikuje a napomáhá hojení. „Zubní pasta má v sobě celou řadu účinných látek, které mají blahodárný vliv nejen na zuby, ale právě třeba na opary nebo bolavé koutky úst. Pokud s ní natřete například i pokožku, která trpí na akné, vězte, že pupínky rychle zmizí,“ říká maskérka Brabcová.

Velké póry: studená voda po ránu

Mnoho žen trápí velké otevřené póry na pokožce tváří a nosu. I na tuto nepříjemnost existuje celá řada triků. Chcete-li přes den působit hezky a dávat na obdiv dokonalou pokožku, osvěžte se ráno čistou studenou vodou. „Studená voda pokožku nejen probouzí a prokrví, ale také stahuje póry. Ideální je provést večer odlíčení, kosmetické vyčištění pórů třeba pomocí vatových tamponků a ráno si pleť omýt ve velmi studené vodě,“ radí vizážistka Brabcová.

Buďte krásná i vy!

Reklama

Související témata:

Načítám