Hlavní obsah

Barva řas na míru

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Očím sluší nejen černá řasenkaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plesová, koncertní a večírková sezona je v plném proudu! Jak být ale za hvězdu a neopakovat se? Zkuste se vždy jinak nalíčit. A začít můžete u barevných řasenek - stačí je sladit s vaší barvou očí a šatů...

Článek

Ano, černou řasenku známe všechny - nic jí nezkazíte, ale někdy ani nevylepšíte. Jak si ale vybrat jinou barvu a vypadat ještě lépe? Respektujte barvu vašich očí a řiďte se našimi radami. Získáte uhrančivý pohled plný jiskřiček.

Zajímavě také působí, když ve stejné barvě řas máte i nějaký kousek oblečení, samozřejmě nejlépe v blízkosti obličeje.

Tón zralých švestek zvýrazní barvu očí

Sluší nejlépe zelenoočkám. Nanáší se stejně jako klasická černá řasenka po celé délce řas. Vyplatí se po zaschnutí přidat ještě jednu vrstvu pro dramatický efekt. Zajímavě ale vypadá i jen na konečcích řas. Rozhodně nepoužívejte tmavě fialovou, když jsou vaše oči jak pomněnky, vypadaly by uplakaně. K teplé fialové se také nehodí studené odstíny stínů. Vyzkoušet můžete dvojitou řasenku Double Extension Ľ Oréal, obsahuje bílou bázi, která řasy protáhne výživnou vrstvičkou a zesílí je a fialová bude působit magicky.

Džinově modrá vás rozzáří

Hodí se k ženám, které mají oči hnědé - světlé, oříškové nebo svůdně tmavé jako hořká čokoláda. Nejlépe vypadá, když s ní zakončíte líčení černou řasenkou, kterou nanesete po celé délce a modrou řasenkou potom zvýrazníte jenom konečky řas. Nejlépe se nanáší jen špičkou řasenky, máte tak v kartáčku (spirálce) víc citu. Pozor - nerozumí si však s modrou barvou očí, protože by jejich barvu potlačila. Výborná je prodlužující řasenka Astonishing Length Mascara Avon, odstín Navy, má velmi šikovný kartáček.

Foto: Maybelline, L´Oréal

Jaká řasenka sedí právě vám?Foto: Maybelline, L´Oréal

Zářivě mechová = uhrančivý pohled

Záři dodá hnědoočkám s oříškovým odstínem. Řasy zvýrazněte po celé délce. Opět se moc nekamarádí s modroočkami, zejména s těmi, co mají blond barvu vlasů. Také by ji neměly používat majitelky zelených očí, barva řas a duhovky by měla být v kontrastu. K uhrančivému pohledu vám pomůže kouzelná tyčinka Pump Up The Volume Bourjois, odstín Kaki Bombe, která maximálně zvýší objem vašich řas.

O hloubku očí se postará hnědý odstín

Zvolte hnědou k světlejším očím hnědé tzv. medovým nebo k zeleným očím. Hnědá by měla mít studený odstín, teplý odstín hnědé způsobuje, že oči vypadají smutně. Hnědá řasenka se doporučuje i světlovláskám, nepůsobí tak tvrdě jako černá. Nanáší se po celé délce od kořínků až po konečky řas. Na konečcích na chvíli zabrzděte, držte řasenku v klidu a pomalu mrkněte, tak nanesete více barvy na konečky řas. Hnědé řasy vám vykouzlí řasenka Velvet Sensation Oriflame, obsahuje reflexní částečky, které dodají řasám sametový nádech.

Reklama

Související témata:

Načítám