Hlavní obsah

Žhavé odstíny vlasů pro letošní sezonu

Foto: Matrix

Pojďte se podívat na trendy barvy vlasů pro jaro/léto 2012Foto: Matrix

Reklama

Chystáte se před létem obměnit kromě svého šatníku i barvu vlasů? Chcete vědět, které odstíny budou trendy, a jak si navíc pracně vydobytou barvu udržet co nejdéle? Projděte si tipy kadeřníků, kterým jsme právě tyto otázky položili!

Článek

„Letošní kolekce je velmi široká, neubírá se jen jedním směrem, dává prostor každému. Ne všechny klientky chtějí být blond, ne každá si ji může dovolit a jen proto, že je zrovna ,trendy', nemusí smutnit,“ říká úvodem Karolína Šímová, ASK Advisor značky Schwarzkopf Professional, podle které je nejdůležitější především zdravý vzhled vlasů. Rozmazlovat je můžete také olejíčky, séry nebo tekutými krystaly.

V aktuálních vlasových trendech se najde každá z vás. „V kurzu bude jak stále populární blond, tak i krásná hnědá, smyslná červená nebo měděná. Každá z barev má ale top odstíny, které zrovna bodují. Stále více se propaguje přirozenost, ženskost. Někdo může namítat, co je na červené nebo měděné barvě přirozené, ale jak každý kadeřník ví, i tyto odstíny vycházejí z přírody,“ dodává Karolína Šímová. Indigo se totiž používalo i v dobách, kdy ještě nebyly chemické barvy, získávalo se přírodní cestou.

Hravá blond

Věříte tomu, že si blondýnky užívají více legrace? Jste blond barvě věrné už léta nebo se mezi světlovlásky teprve chystáte zařadit? Nechte se inspirovat žhavými odstíny. „V posledních letech se již upustilo od klasických melírů a hodně popelavých barev, které vévodily posledním sezonám. Vedou naopak medové a zlatavé tóny. Pokud patříte k odvážnějším typům, nebojte se pastelových nádechů blond, jako je například růžová, meruňková, lehce měděná a podobně,“ radí kadeřník Marty Tyl z New You.

Foto: archiv firmy

Nové blond odstíny od značky MatrixFoto: archiv firmy

A co když se přece jen rozhodnete zkusit platinu? „U té platí jedno důležité pravidlo, musí to být opravdu krásně čistý odstín, tedy bílá. Platinu je nicméně vhodné používat v kombinaci s kratšími, geometrickými střihy, u dlouhých vlasů to vypadá trochu okoukaně,“ dodává Marty.

Foto: L'Oreal, Schwarzkopf Professional

V blond barvách bodují zlatavé a medové odleskyFoto: L'Oreal, Schwarzkopf Professional

„Blond je neskutečně smyslná barva. Působí přepychově, luxusně. Trendy jsou jednolité blond – to však neznamená, že se na celé vlasy nanese jen jeden odstín. V několika partiích se použijí tóny, které jsou si podobné a doplňují se. Například čistá ledová, která se proloží partiemi mixu ledové s jahodou a jahody s karamelem," popisuje Karolína Šímová.

Tmavovlásky a hit jménem ombré

„U hnědých odstínů je stále velmi aktuální tón v tónu, tedy dva odstíny různé tmavosti, a vyšisování vlasů jako od sluníčka, takzvaný ombré styl,“ říká kadeřník Marty. Oblíbila si ho také spousta hollywoodských hvězd včetně Drew Barrymore, Rachel Bilson nebo Jessicy Biel.

Foto: Isifa

U hlavy tmavší, v koncích světlejší. Ombré styl si oblíbily i celebrityFoto: Isifa

U nás se ombré technika teprve dostává do popředí. Podle Martyho jsou na vině obavy z toho, že by dámy vypadaly neupraveně, jako s velkým odrostem. „Ombré styl působí naoko jako jednoduchá technika barvení, ale opak je pravdou. Aby působil výsledek luxusně, je jednak velmi důležité zvolit ty správné odstíny, ale hlavně dodržet správný technický postup barvení. Není to zkrátka o tom zesvětlit vlasy v koncích,“ dodává kadeřník.

Foto: archiv firem

Nádherné barvy si pro brunetky připravily i značky L'Oréal a Schwarzkopf ProfessionalFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Trendy odstíny hnědé z kolekcí Matrix a Schwarzkopf ProfessionalFoto: archiv firem

Zrzky a milovnice červené se mají na co těšit

Výrazné barvy jsou podle kadeřníka Martyho hitem sezony. „Bodují měděné odstíny od světle oranžové až po výrazně červenou. Obecně Středoevropanům se světlejší pletí zrzavá prostě sluší, jelikož do obličeje dodává zdravější nádech.“

Foto: Matrix

Nebojte se sáhnout i po výraznějších barváchFoto: Matrix

Nápadné odstíny červené a měděné doporučuje i Karolína Šímová: „Odstoupilo se však od barvení v kombinaci s hnědými odstíny nebo jinými kontrasty, kde barevnost vytváří velmi viditelné přechody. Pro letošek je trendy výrazný odstín několika hloubek, ale vždy se stejným základem. Opět tak dochází k propojení odstínů, které se doplňují a podporují, vše je velmi přirozené, s duhovým efektem a stínováním.“

Foto: Matrix a Schwarzkopf Professional

V těchto odstínech vás nikdo nepřehlédneFoto: Matrix a Schwarzkopf Professional

Jak si barvu udržet?

Když už se vrhnete do nové barvy, určitě řešíte, jak si ji co nejdéle udržet. Abyste se mohly odstínem chlubit co nejdéle, nevystavujte vlasy zbytečně slunci. „Nešisují totiž jen vlasy přírodní, ale i ty barvené,“ říká kadeřník Marty. „Barvu ve vlasech můžete déle udržet pomocí přípravků určených speciálně pro barvené vlasy, které vymývají barevné pigmenty jen minimálně. Důležité je dávat v letních měsících přednost produktům s UV filtrem – ano, stejně jako chráníte svoji pleť, chraňte i své vlasy,“ radí Marty a dodává svůj tip: „Ptejte se po průhledném přelivu. Pokud mají moje klientky s vymýváním barvy opravdu problém, dáváme na vlasy před dlouhodobým pobytem na slunci průhledný bezoxidační přeliv, který vlas obalí jako plexisklo, a tím barvu zafixuje.“

Foto: Matrix

Novou barvu pečlivě ochraňujte, jen tak vám vydržíFoto: Matrix

Který z barevných odstínů vás láká nejvíce? Napište nám!

Reklama

Načítám