Hlavní obsah

Baví vás šminky? Vyrobte si úžasné stojánky na kosmetické štětce

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Používáte na líčení kosmetické štětce, a nemáte na ně v koupelně své místo? Vyrobte jim krásný či hravý stojánek. Ukážeme vám pár inspirativních nápadů, které zvládnete levou zadní.

Článek

Menší kulatá váza, kalíšek na kartáčky, sklenička od majolky nebo svíčky i obyčejný bílý hrneček. Pokud doma něco z těchto tipů máte, pak bude vaše výroba o to snazší. Připravte si už jen lak na nehty, zbytek krajky, kousek černého filcu a třpytky, které vám je pomohou proměnit ve stylové stojánky na kosmetické štětce. Samozřejmě je můžete využít i na další drobnosti, jako jsou třeba tužky na oči a řasenky.

S krajkou

Menší kulatá váza zdobená krajkovou výšivkou polepenou korálky bude skvělým základem pro stojan na štětce. Stačí do ní už jen nasypat drobné dekorační kamínky, které zakoupíte ve výtvarných potřebách, galanteriích i obchodech s dekoracemi a bytovými doplňky.

Foto: Tomáš Rubín

Krajkový stojánek bude ozdobou vaší koupelnyFoto: Tomáš Rubín

Smyslná ústa

Zakupte si bílý keramický stojánek na kartáčky a ozdobte ho černým filcem a rtěnkou. Z filcu stačí vystřihnout a nalepit obočí požadovaného tvaru a řasy různé délky. Pak už si jen namalujte rty rtěnkou a udělejte obtisk. My jsme ho ještě posypali pro zvýraznění červenými třpytkami. No není tento stojánek rozkošný?

Foto: Tomáš Rubín

Stojánek s nápadem vynikne na první pohledFoto: Tomáš Rubín

S barevnou rýží

Zbyly vám doma skleničky od svíček? Můžete na ně namalovat cokoli lakem na nehty a dovnitř nasypat barevnou rýži, do které zapíchnete štětce. Návod na výrobu rýže najdete zde.

Foto: Tomáš Rubín

Štětce si můžete rozdělit dle jejich užitíFoto: Tomáš Rubín

Se třpytkami

Půlku hrnečku natřete lepidlem a posypte zlatými či stříbrnými třpytkami. Abyste měli hranu třpytek rovnou, je dobré nalepit na hrnek v půlce lepicí pásku, která vám lepidlo skvěle ohraničí. Navrch pak třpytky ideálně přestříkejte ještě bezbarvým krycím lakem, který je zafixuje, aby neopadávaly. Nakonec stačí napsat speciálním fixem, který se nemaže, vtipný nápis ve smyslu Probuď se a dej si make-up a nalepit pusu z růžového papíru.

Foto: Tomáš Rubín

Vtipný nápis zaujme i pobavíFoto: Tomáš Rubín

S květinami

Obyčejnou skleničku můžete také ozdobit nalepovacími kamínky z papírnictví a zbytkem květinové stuhy. Uvidíte, že oživí vaši koupelnu a vám zvedne každé ráno náladu.

Foto: Tomáš Rubín

Model pro romantičkyFoto: Tomáš Rubín

Něžný nádech

I z obyčejné skleničky od majolky či okurek můžete vykouzlit jednoduše stojánek na štětce pomocí lepicí krajky, která se prodává také v papírnictvích a obchodech s dekoracemi.

Foto: Tomáš Rubín

Stojánek si můžete ozdobit dle barev vaší koupelnyFoto: Tomáš Rubín

A který stojánek by se vyjímal ve vaší koupelně?

Reklama

Související témata:

Načítám