Hlavní obsah

Bezpečný sex a bez infekcí

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

„Na začátku bylo slovo. Ne, na začátku byl sex…,” řekl italský filozof Antonio Gramsci. A měl pravdu, protože sex je součástí našeho aktivního života a na počátku každého nového lidského života. Jak si dokážeme užít sex naplno a bez rizika onemocnění pohlavními chorobami, ale hlavně bez tak častých zánětů močových cest, kterými trpí hlavně ženy?

Článek

Bolest při sexu není zdravá a nevěstí nic dobrého. Ženy cítí bolest při sexu z řady důvodů. Často jde o psychické problémy, ale také může jít o různé záněty – pochvy, krčku dělohy či samotné dělohy. Nejčastěji se vyskytující bakteriální infekcí v ženských intimních partiích je zánět močových cest. Ten často postihuje ženy v důsledku rizikového sexuálního chování.

Konečník a močová trubice jsou u žen velmi blízko u sebe a bakterie, které přirozeně žijí v našem zažívacím traktu, mohou snadno překonat tuto krátkou vzdálenost a dostat se do močové trubice a odtud dále do močového měchýře, popřípadě ještě výše, až k ledvinám. Zatímco jsou tyto bakterie (především E. coli) pro zažívací trakt prospěšné, v močovém ústrojí škodí a způsobují bolestivé záněty.

Foto: walmark.cz

Urinal Express rychle a efektivně neutralizuje kyselé pH močiFoto: walmark.cz

Opakující se infekce močových cest vám mohou znepříjemnit život a mohou negativně ovlivnit i váš sexuální život. Jak byste se při pohlavním styku mohly cítit dobře, pokud by vás trápila bolest, svědění či pálení? Tady jsou naše tipy pro bezpečnější sex.

Tři tipy pro bezpečnější sex:

  1. Dodržujte správné hygienické návyky před a po pohlavním styku. Vy i váš partner. -
  2. Dodržujte pitný režim, případné škodlivé bakterie, které se mohou nacházet v močovém traktu, se snáze vyplaví. -
  3. Užívejte před i po pohlavním styku brusinkové preparáty ve formě tablet či nápojů. -
Foto: walmark.cz

Urinal Akut obsahuje zlatobýl obecný, který podporuje zdraví močových cestFoto: walmark.cz

Silná dvojka proti infekcím

Kanadské brusinky neboli klikva velkoplodá jsou velmi oblíbenou a doporučovanou přírodní superpotravinou. Jsou bohatým zdrojem bioflavonoidů, fenolových sloučenin a jiných přírodních látek. Tuto dokonalou kombinaci spolu se zlatobýlem obecným, který přispívá k přirozené vylučovací funkci močového měchýře a s vitaminem D, který přispívá ke správné funkci imunitního systému, najdete v doplňcích stravy Urinal Akut. Doporučují se také v kombinaci s novinkou Urinal Express pH, ten rychle a efektivně neutralizuje kyselé pH moči, které je častou příčinou nepříjemných pocitů pálení a řezání. Je určený pro úlevu v prvních dvou dnech. Oba produkty je možné kombinovat s antibiotiky.

Reklama

Načítám