Hlavní obsah

Blanka v akci: Otestovala cvičení, kde do vás jde proud!

Foto: Milan Mošna

Cvičení z Marsu? Přesně tak, navíc i s proudem ve svalechFoto: Milan Mošna

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechce se vám cvičit, ale tušíte, že byste přece jen měly? Máme pro vás extra rychlovku! EMS trénink – další z řady cvičení, které šetří váš čas. Za půl hodiny máte hotovo!

Článek

Co že to je? „EMS je metoda elektrosvalové stimulace,“ vysvětluje trenér Adam Hlava ze Speedgym. Laicky vysvětleno: během cvičení jste napojeni na přístroj, který napíná svaly stejnosměrným proudem nízkého napětí. Prý jde o velmi efektivní metodu, neboť zapojuje do práce 90 % svalstva. A to je třeba u začátečníků dost podstatné. Zkusili jsme za vás, jak takové cvičení vypadá. Na výsledek se podívejte zde:

Tento typ cvičení je rozhodně lákadlem pro ty, co dlouho necvičily, jsou po dlouhodobém onemocnění, zkrátka pro všechny, co jsou bez kondice a chtějí její restart. Výsledky se totiž dostaví už za šest lekcí! „Během půlhodinového tréninku pociťujete práci svalů, aniž by byly šlachy a klouby namáhané,“ doplňuje dále trenér Adam Hlava. Bát se elektrického impulsu, který jde vždy na pár vteřin do určené svalové partie, také nemusíte. Trenér vám ji vždy speciálně pro vás nastaví...

P. S.: A jestli se obáváte, že tohle není cvičení do veder, tak zbytečně. Naše tříhodinové natáčení, kdy venku bylo 37 stupňů Celsia, je toho dokladem.

Pokud neočekáváte od cvičení také zábavu, endorfiny, vyvětrání hlavy, jako třeba na kole nebo běhu, ale chcete mít prostě splněno, je EMS přesně pro vás.

Reklama

Související témata:

Načítám