Hlavní obsah
3,1
(114)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Ovocné koláče přijdou vždycky vhod. Ať už o víkendu k snídani, nebo jako odpolední pohoštění pro přátele ke kávě. Pro takové případy je tu náš recept na rychlovku s drobenkou!

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 ks vejce
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrsti čerstvého ovoce
Drobenka
  • 100 g hrubé mouky
  • 100 g cukru moučka
  • 70 g másla
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Všechny přísady na těsto kromě ovoce dejte do mísy a ručním šlehačem je promíchejte.

02.

Ovoce (my použili půlky švestek) očistěte a pokrájejte. Do další misky dejte hrubou mouku, cukru moučka a změklé máslo a prsty vytvořte drobenku.

03.

Na plech vyložený pečicím papírem nalijte těsto, poklaďte ovocem a posypte drobenkou. Pečte 50 minut, dokud drobenka nezačne zlátnout.

Máte také nějakého drobenkového favorita?

Reklama

Související témata:

Načítám