Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Ovocné koláče přijdou vždycky vhod. Ať už o víkendu k snídani, nebo jako odpolední pohoštění pro přátele ke kávě. Pro takové případy je tu náš recept na rychlovku s drobenkou!

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 3 hrnky hladké mouky
    1
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 balení prášku do pečiva
    1
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrsti čerstvého ovoce
Drobenka
  • 100 g hrubé mouky
    1
  • 100 g cukru moučka
  • 70 g másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Všechny přísady na těsto kromě ovoce dejte do mísy a ručním šlehačem je promíchejte.

02.

Ovoce (my použili půlky švestek) očistěte a pokrájejte. Do další misky dejte hrubou mouku, cukru moučka a změklé máslo a prsty vytvořte drobenku.

03.

Na plech vyložený pečicím papírem nalijte těsto, poklaďte ovocem a posypte drobenkou. Pečte 50 minut, dokud drobenka nezačne zlátnout.

Máte také nějakého drobenkového favorita?

Související témata:

Načítám