Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jahody a drobenka vás při přípravě dobrého rychlého moučníku určitě nezklamou. Máme pro vás lahodný recept na našeho drobenkového favorita. Stane se i tím vaším? Vyzkoušejte!

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 180 g cukru krupice
  • 1 ks vejce
  • 250 ml podmáslí
  • 125 ml oleje
Ovocná vrstva
  • 200 g čerstvých jahod
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce bramborového škrobu
Drobenka
  • 80 g másla
  • 100 g hrubé mouky
  • 100 g cukru moučka
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypejte očištěné a pokrájené jahody, pokryjte je cukrem a škrobem, promíchejte a nechte stát. V další míse si nachystejte drobenku – stačí mezi prsty promnout všechny suroviny.

02.

Pak už jen do robotu dejte vejce, podmáslí, olej a na to zbytek sypkých surovin. Krátce propracujte v hladké těsto a můžete vrstvit! Na plech s pečicím papírem rozlejte těsto, posypte jahodami, zakryjte drobenkou a dejte péct na 40 minut do trouby rozpálení na 180 stupňů.

Máte strach, že koláč bude příliš suchý? Upečte si drobenkový koláč s tvarohovou náplní.

Reklama

Související témata:

Načítám