Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Přestože je pršut vyroben z vepřové kýty jako naše šunka, liší se jak výrobou tak chutí. Doporučujeme tedy brambory podávat s pršutem případně jinou sušenou šunkou.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g brambor
  • listová petržel
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 100 g sušené šunky
  • 1 lžička sušeného česneku
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce, po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka. Sušenou šunku (pršut) zprudka orestujte na pánvi na části oleje.

02.

Brambory ochuťte česnekem, promíchejte s petrželkou, dle chuti osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Servírujte posypané opečeným pršutem.

Načítám