Hlavní obsah
3,8
(22)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

S blížící se zimou přichází čas, kdy je potřeba sáhnout i po našich sezonních produktech, typických pro naše podmínky. Vždyť taková červená řepa má v sobě plno vitaminu a zapečená s brambory a cibulí je přímo delikátní.

15 min.
Příprava
1 hod., 5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 4 ks červené řepy
  • 2 ks brambor
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 dl olivového oleje
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Nejdřív zapněte troubu na 200 stupňů Celsia. Řepu oloupejte, nakrájejte na osminky a v míse ji promíchejte s trochou oleje. Pak ji rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte asi na 10–15 minut péct.

02.

Mezitím omyjte brambory a nakrájejte je na kousky. Cibule oloupejte a nakrájejte na osminky a česnek na tenké plátky. Vše smíchejte s trochou oleje, hrubou solí a pepřem a přidejte k řepě na plech. Pečte dalších asi 40–50 minut, dokud nebudou brambory i řepa hotové. Podávejte posypané nasekanou pažitkou, nic víc není potřeba.

Chcete další recepty s řepou? Uvařte si krémovou polévku z červené řepy.

Reklama

Související témata:

Načítám