Hlavní obsah

Brambory pečené s cibulí a řepou

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 5 minut
Náročnost
nízká

S blížící se zimou přichází čas, kdy je potřeba sáhnout i po našich sezonních produktech, typických pro naše podmínky. Vždyť taková červená řepa má v sobě plno vitamínu a zapečená s brambory a cibulí je přímo delikátní.

Ingredience pro:
3 porce
  • 4 červené řepy
  • 2 brambory
  • 1 červená cibule
  • 1 žlutá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 dl olivového oleje
  • hrubá mořská sůl
  • čerstvý mletý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Nejdřív zapněte troubu na 200 stupňů Celsia. Řepu oloupejte, nakrájejte na osminky a v míse ji promíchejte s trochou oleje. Pak ji rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte asi na 10–15 minut péct.

Krok 2: Mezitím omyjte brambory a nakrájejte je na kousky. Cibule oloupejte a nakrájejte na osminky a česnek na tenké plátky. Vše smíchejte s trochou oleje, hrubou solí a pepřem a přidejte k řepě na plech. Pečte dalších asi 40–50 minut, dokud nebudou brambory i řepa hotové. Podávejte posypané nasekanou pažitkou, nic víc není potřeba.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama