Hlavní obsah

Krémová polévka z červené řepy

Hodnocení:
(28)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

S prvními podzimními a trochu lezavými dny přichází chuť na jídla, co zahřejí. Toho využily holky z blogu Taste of Place a připravily sytou polévku, která je do takových dnů naprosto perfektní!

Ingredience pro:
4 porce
  • 3 cibule
  • olivový olej
  • 2 červené řepy
  • 4 mrkve
  • 500 g brambor
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • čerstvý tymián
  • čerstvá pažitka
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte nadrobno. Řepu oloupejte, brambory pořádně odrhněte a obojí nakrájejte na kostičky.

Krok 2: Ve velkém hrnci si rozpalte trochu olivového oleje a cibuli na něm začněte opékat. Když zezlátne, přidejte mrkev a stále míchejte. Až je i mrkvička dozlatova, přidejte řepu a brambory, zalijte vývarem a přidejte čerstvý tymián.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Vařte asi 45 minut, dokud řepa nezměkne. Na závěr dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem (ten použijte i při servírování) a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.

Krok 4: Podávejte s kopečkem zakysané smetany, posypané najemno nakrájenou pažitkou a ještě troškou pepře.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek