Hlavní obsah
2,9
(34)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

S prvními podzimními a trochu lezavými dny přichází chuť na jídla, co zahřejí. Připravte si sytou polévku, která je do takových dnů naprosto perfektní!

20 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks červené řepy
  • 4 ks mrkve
  • 500 g brambor
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
K podávání
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1/2 svazku čerstvé pažitky
  • 4 špetky pepře
Článek

Postup

01.

Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte nadrobno. Řepu oloupejte, brambory pořádně odrhněte a obojí nakrájejte na kostičky.

02.

Ve velkém hrnci si rozpalte trochu olivového oleje a cibuli na něm začněte opékat. Když zezlátne, přidejte mrkev a stále míchejte. Až je i mrkvička dozlatova, přidejte řepu a brambory, zalijte vývarem a přidejte čerstvý tymián.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Vařte asi 45 minut, dokud řepa nezměkne. Na závěr dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem (ten použijte i při servírování) a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.

04.

Podávejte s kopečkem zakysané smetany, posypané najemno nakrájenou pažitkou a ještě troškou pepře.

Reklama

Související témata:

Načítám